Zorgen over incidenten rondom Pluryn-cliënten

GROESBEEK – Sociaal Groesbeek maakt zich, evenals inwoners, zorgen over de toenemende aandacht voor incidenten waar cliënten van Pluryn bij betrokken zijn.

De lokale politieke partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal om opheldering hierover.

Incidenten

De incidenten waar over gesproken wordt zijn brandstichting, ruzies in het openbaar, vermissingen en aanhoudingen met geweld. De vraag rijst of deze problemen beheersbaar blijven. Eerder al heeft Sociaal Groesbeek voorgesteld het project Kemnade te evalueren. Volgens de fractie worden steeds meer gebouwen op het Werkenrode-terrein omgebouwd tot zwaarder beveiligde gebouwen, zoals De Bijenkorf en De Waag.

Vragen

Sociaal Groesbeek wil weten of de doelgroep van Pluryn aan het veranderen is, in die zin dat er steeds meer cliënten zijn die zwaardere gedragsproblemen hebben. En als dat zo is, waarom de raad hierover niet geïnformeerd is. Verder vragen Hans Peters en Wiebo Kersten of de problematiek veel druk legt op de politiecapaciteit, er cijfers bekend zijn van het aantal incidenten, de veiligheid van de inwoners in het geding is geweest en of de gemeente zicht heeft op de problemen.

Tot slot wordt verzocht bij Pluryn aan te dringen op een evaluatie van projecten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen