[Foto’s] Zevende nederlaag op rij Achilles ’29, De Treffers wint

GROESBEEK/LISSE – De Treffers en Achilles ’29 kwamen zaterdag in actie.

Boy van de Beek maakte zijn debuut bij De Treffers. Hij komt over van rivaal Achilles ’29. Foto en rechten: Jan Peters.

FC Lisse 3-0 Achilles ’29

Achilles ’29 ging voor de zevende keer op rij onderuit. Dit keer was FC Lisse te sterk voor de Groesbeekse equipe. De thuisploeg begon beter aan het duel in kreeg in de eerste paar minuten al enkele kansen. Het duurde echter een halfuur voordat Martin van Eeuwijk de openingstreffer scoorde: 1-0. Bert Koomen maakte daar op slag van rust de verdiende 2-0 van.

Hoewel Achilles ’29 zich direct na rust wat meer liet zien, kon het niet voorkomen dat FC Lisse de wedstrijd nog binnen het uur in het slot gooide. Boyd Stevens kopte raak en zette daarmee de stand op 3-0. Achilles ’29 kon eventueel via Bart Schiks nog wat terug doen, maar zijn kopbal ging over. Veel meer wapenfeiten waren er niet meer.

Achilles ’29 moet genoegen nemen met de 17e plaats. Alleen TEC staat nog onder de witzwarten, maar die ploeg komt zondag nog in actie tegen laagvlieger De Dijk. Bij winst van TEC wordt Achilles ’29 hekkensluiter.

De Treffers 3-2 Jong Sparta

De Treffers boekte tegen Jong Sparta een beter resultaat. De roodzwarten uit Groesbeek kwamen na acht minuten op voorsprong doordat Coen Maertzdorf een voorzet van Nick de Bondt promoveerde tot doelpunt. De Bondt scoorde enkele minuten eerder zelf een doelpunt, maar dat werd afgekeurd wegens hands.

Lang konden de Mannen van Zuid niet genieten van de voorsprong: Ragnar Ache maakte er in de 10e minuut alweer 1-1 van. De kansen waren daarna voor de uitploeg, maar het doelpunt (en daar gaat het tenslotte om) was voor ploeg uit Groesbeek. De Bondt kopte De Treffers naar 2-1. Dat was tevens de ruststand.

De Treffers leek na 52 minuten op rozen te zitten toen Maertzdorf na een mooie actie van Cedric Badjeck de 3-1 tegen de touwen schoot. Jong Sparta maakte het nog wel even spannend door in de slotminuten de aansluitingstreffer te scoren, maar de drie punten bleven op Zuid.

De mannen van trainer Anton Janssen stijgen daardoor een plaatsje en staan 13e met 21 punten uit 19 duels.