WK Knoesten 2018 in De Comm

GROESBEEK – Op 18 februari in Cafe Bar De Comm is het weer zover; dan gaat de 4e editie van het officieuze wereldkampioenschap Knoesten weer van start.


WK Knoesten 2017. Foto: Gerrie Janssen.

Titelverdediger Bram Eshuis

Bram Eshuis is de “wereldkampioen” van 2017 en hij mocht het hele jaar de wisselknoest op zijn schoorsteenmantel tentoonstellen. Eshuis kan tot 18 februari aanstaande nog genieten van deze titel, tenzij hij wederom met de titel gaat lopen.

“Niemand kan het meer”

Knoesten is een heel oud kaartspel dat (voor zover bekend) alleen nog maar in Groesbeek werd gespeeld. “Volgens mien kan dr niemand mer Knoeste”, een opmerking geplaatst door een echte Groesbeker. Maar, was dat ook zo?

Spelregels

Vanuit die vraag staat inmiddels weer het 4e WK Knoesten op de rol en ook deze keer gaat het weer spannend worden. Op de website van Cafe De Comm kunt u ook de spelregels van het “Knoeste” zelf vinden. Men gaat uit van 4 spelers per tafel.

Workshop

Ook dit jaar is er weer een workshop knoesten op de zaterdag voor het evenement (17 februari). Iedereen kan het leren of even opfrissen. Na het volgen van de workshop kun je moeiteloos instromen in het toernooi. Dat bewees Benno Vonk vorig jaar die na het volgen van de workshop, zomaar doordrong tot de halve finale en op één punt na de finale miste.

Meedoen

Opgeven kan alleen via de website van Cafe Bar De Comm. Even de gegevens insturen en klaar. De kosten zijn € 7,50 p.p en kunnen op de dag zelf contant voldaan worden bij de organisatie. Het cafe is geopend vanaf 10:30 uur en de deelnemers moeten om 11:30 uur aanwezig zijn. LET OP: Op tijd aanwezig zijn, anders krijg je al meteen bij aanvang een “Knoest”. Start van het toernooi is om 12:30 uur, het einde ongeveer om 17:00 uur.

Cafe Bar De Comm is gevestigd aan de Dorpsstraat 12 te Groesbeek, en ook toeschouwers en fans zijn welComm om hun favoriet aan te moedigen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen