Wethouder Peters opent nieuw toiletgebouw Mookerplas

PLASMOLEN – Dinsdag opende wethouder Karin Peters van de gemeente Mook en Middelaar het nieuwe toiletgebouw op recreatiegebied Mookerplas.


Karin Peters, samen met Erik Droogh van Leisurelands. Foto: Leisurelands.

Dit nieuwe moderne gebouw, dat van duurzaam prefab beton is, gaat vanaf heden in gebruik en vormt de start van een kwaliteitsimpuls van het recreatiegebied.

Eerste stap

“Ik ben blij dat recreatiegebied Mookerplas een kwaliteitsimpuls krijgt. Het toiletgebouw bij de botenhelling is een mooie eerste stap ”, aldus wethouder Peters. Ook het naastgelegen parkeerterrein bij de botenhelling volgt spoedig. Tevens zijn er plannen voor ‘de Grote Siep’, met vernieuwing van de voorzieningen door Leisurelands en de ontwikkeling van nieuw aanbod in de vorm van een restaurant met dakterras en servicestrand. De ontwikkeling is een initiatief van ondernemer Ton Thissen die dit najaar verwacht te kunnen starten met de sloop van de huidige kiosk en de bouw van het nieuwe restaurant.

Vandalismegevoelig- en duurzaamheid

Het nieuwe toiletgebouw is de eerste die gebouwd is volgens het nieuwe ontwerp dat is ontwikkeld voor Leisurelands. Over elk onderdeel is nagedacht, met name in relatie tot vandalismegevoeligheid en duurzaamheid. Zo kunnen mensen niet meer bij de leidingen komen, zijn de gevels voorzien van ani-graffiticoating en is ieder toilet individueel afsluitbaar. Daarnaast kunnen bezoekers voortaan ook in de vorstperiode naar het toilet. In dit nieuwe gebouw wordt altijd een toilet verwarmd, zodat deze winterbestendig is.

Op recreatiegebied Groene Heuvels is er een nieuw toiletgebouw dat er hetzelfde uitziet. De plannen zijn om in de toekomst op meer plekken van Leisurelands deze type gebouwen te plaatsen. Meer informatie over Mookerplas op www.mookerplas.nl.

Bron/Tekst: Leisurelands


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen