Wens meervoudig beperkte Kiki (26) gaat in vervulling

GROESBEEK/BERG EN DAL – Met vier wensvervullers van Wensstichting SHAMAJO zit de groep klaar bij Je theetafel in Veenendaal.


Kiki met de begeleidsters, wensvervullers en natuurlijk Nick en Simon. Foto: Wendy Leemburg.

Door de gezellige sfeer van deze knusse tearoom en de gastvrijheid van eigenaresse Jorina voelt men zich direct thuis.

Tiksysteem

De wensdag wordt nog even doorgesproken. Alles moet immers tot in de puntjes geregeld zijn voor drie VIP’s. Eén van deze drie VIP’s is Kiki. Kiki (26) wordt begeleid door Marjolein, Loes en Jolein. Kiki woont bij Pluryn in de gemeente Berg en Dal. Ze kan niet praten, maar communiceert door middel van een tiksysteem met haar vingers. Het ziet er erg indrukwekkend uit. Dit is een goed moment om onze mascottes Lofmie en Fielmie te overhandigen. Kiki krijgt Fielmie, het handje, omdat haar vingers haar contact zijn met de buitenwereld.

Intensive Care

Begeleidster Marjolein heeft deze wens aangevraagd voor Kiki. “Kiki is erg ziek geweest en heeft twee weken op de IC gelegen. Het was heel spannend of Kiki zou herstellen, maar wonder boven wonder is ze er weer bovenop gekomen. In het ziekenhuis luisterde ze vaak naar muziek. Dat hielp haar om weer op te vrolijken. Ze heeft zelf aangegeven dat ze graag een keer naar Nick en Simon zou willen.”

Stralen

Een van de wensvervullers zoekt op haar Iphone een nummer van Nick en Simon en inderdaad… Kiki begint direct te stralen en met haar armen te bewegen. Ondertussen wordt de tafel gedekt met prachtige etagères met verschillende hapjes. De scones, quiches, sandwiches en pasteitjes zijn stuk voor stuk vers bereid en smaken heerlijk.

Nick en Simon

Na deze heerlijke maaltijd gaan we naar De Basiliek in Veenendaal. Het is bijna tijd voor de Meet and Greet, maar eerst drinken we nog wat in de grote hal. De spanning is nu duidelijk af te lezen van de gezichten van de VIP’s en er vloeien nog wat traantjes. Uiteindelijk mogen we backstage waar het wachten is op de twee BN’ers. Opeens gaat de deur open en staan we oog in oog met Nick en Simon. De spanning verdwijnt als sneeuw voor de zon en direct zien we drie stralende VIP’s.

Bijzonder moment

Na het bijzondere fotomoment nemen we plaats in de zaal en genieten we met volle teugen van de mooie muziek en de soms hilarische uitspraken van deze twee sympathieke zangers. Kiki wordt door haar begeleidsters meegenomen voor een polonaise door de zaal. Na afloop van het concert nemen we afscheid van elkaar. Maar één ding is zeker: Kiki heeft een plekje veroverd in ons hart.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen