Waarom je je televisieabonnement niet de deur uit zou moeten doen

Niet iedereen kiest er tegenwoordig nog voor om een televisieabonnement te behouden bij hun internetabonnement. Streamingsdiensten veroveren de wereld en on demand kijken is helemaal van deze tijd. Dat wil echter niet zeggen dat het voor iedereen de juiste keuze is om dit pad te volgen en lineaire televisie (kijken volgens programmering) en de vetrouwede mediabox gedag te zeggen. We bespreken een aantal reden om je televisieabonnement niet de deur uit te doen, maar gewoon een abonnement voor internet en tv te nemen.

Live naar sport kijken

Wat nog steeds erg fijn is aan lineaire televisie, is dat er veel ‘gratis’ live sport is op de televisie. Er is allerhande voetbalwedstrijden te zien, maar ook andere grote sportevenementen zijn vaak zo te bekijken op tv. Denk maar aan de Tour de France en de Olympische Spelen, om een paar voorbeelden te noemen. Doe je je televisieabonnement de deur uit, dat maak je het jezelf een stuk ingewikkelder om live naar dezelfde sportwedstrijden te kijken. Een aantal is nog via de app van NOS te streamen, maar naar Europees Voetbal kun je dan bijvoorbeeld niet meer kijken. Ben je sportliefhebber, dan is zeker een goede reden om je televisieabonnement te behouden.

Geen vertraging en betere beeldkwaliteit

Natuurlijk zijn er online alternatieven voor live televisie. Je kunt online tv nemen bij je internetprovider, waardoor je live tv zenders kunt streamen via een app. Of je neemt een abonnement op NLZIET, zodat je Nederlandse televisiezenders kunt streamen en paar buitenlandse zenders. Het nadeel van live televisiekijken via streaming, is dat er altijd sprake is van vertraging waardoor je buurman al ruim voor jou weet dat er een doelpunt gevallen is. Daarnaast is de beeldkwaliteit minder goed dan wanneer je televisiekijkt via een mediabox.

Kijken wanneer het uitgezonden wordt

Ben jij een gewoontedier en houd je van de regelmaat van vaste uitzendtijden? Wil je graag kunnen meetwitteren met uitzendingen? Dan is het van belang dat je ‘live’ kunt kijken naar een uitzending, in plaats van genoodzaakt bent hem later terug te kijken of juist vooruitkijkt met een streamingsdienst zoals Videoland. Kijk je de uitzending later terug, dan moet je ook nog eens oppassen voor spoilers, waardoor je (sociale) media en anderen die wel al gekeken hebben zo veel mogelijk moet mijden. Dan kun je beter gewoon vasthouden aan je televisieabonnement en lekker ‘lineair’ volgens programmering televisie blijven kijken!

Niet klooien met apps op een smart tv

Veel mensen hebben tegenwoordig een smart tv. Op die toestellen staan apps van streamingsdiensten, en als ze er niet op staan, kun je ze er doorgaans op installeren. Zo kun je op je televisie inloggen en gebruikmaken van je accounts, waardoor je de content kunt kijken op je televisietoestel zonder de toevoeging van een Google Chromecast. Ervaring leert echter dat de bediening van de app met je afstandsbediening ronduit onhandig kan zijn, vooral als je nog op zoek moet naar hetgeen je wilt kijken. Het is handig dat het kan, maar een erg comfortabele manier van televisiekijken is het eigenlijk niet.

Laat je dus niet leiden door de beweging die anderen maken als die niet past bij jouw eigen wensen en behoeftes. Houd gewoon lekker vast aan je televisieabonnement als je graag naar live sport kijkt zonder vertraging en het fijn vindt om programma’s te kijken wanneer ze worden uitgezonden. Het is immers jouw geld en jouw leven!

Dit artikel delen