Waar in de gemeente gaat een nieuwe school openen?

GEMEENTE BERG EN DAL – Nu de gemeente Berg en Dal en het Ministerie van OCW goedkeuring hebben gegeven, is de nieuwe school op zoek naar een geschikte locatie.


Foto: Lotte Meijer.

Dat melden initiatiefneemsters Michelle Veugelers en Isa Claassens. De komende weken peilen zij op www.eennieuweschool.com de belangstelling van ouders. Met als doel de best passende locatie te kunnen vinden.

Ruimere openingstijden

De nieuwe basisschool zal 50 weken per jaar open zijn, elke werkdag van 8-18 uur. Veugelers: ‘Dat doen we om onderwijs op maat te kunnen bieden. In het huidige onderwijssysteem heeft ieder kind precies evenveel onderwijstijd. Maar kinderen verschillen: in de snelheid waarmee ze leren, in het moment waarop ze het beste kunnen leren en in hun interesses.’ Claassens: ‘Door onze ruimere openingstijden kunnen kinderen meer en breder onderwijs genieten. Dat betekent overigens zeker niet dat je bij ons de hele dag achter een bureautje zit. Integendeel. Leren doe je ook als je samen de lunch bereidt, buiten een boomhut bouwt of lekker rustig op de bank een boek mag lezen. Daar hebben we op onze school alle tijd voor.’

Op zoek naar geschikte locatie

De gemeenteraad stemde in de zomer met meerderheid voor de komst van een nieuwe school om het keuzeaanbod voor ouders te vergroten. De oprichtsters zijn nu samen met de gemeente op zoek naar een geschikte locatie voor de school. Veugelers: ‘Daarvoor is het belangrijk te weten in welke kern van de gemeente Berg en Dal de grootste belangstelling is.’

Onderzoek

Om de gemeente Berg en Dal in haar besluitvorming over de locatie zo goed mogelijk te informeren, willen Veugelers en Claassens graag onderzoek doen naar de behoefte aan deze nieuwe school. Ouders van kinderen tot 12 jaar kunnen tot en met 30 januari via www.eennieuweschool.com/interesse vrijblijvend laten weten in welke dorpskern zij het liefst de school zien verschijnen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen