Waar begin je als je een goede autoverzekering zoekt?

Wil je graag een goede verzekering voor je auto afsluiten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je bent niet de enige. Heel veel mensen zien door de bomen het bos niet meer wanneer ze hun wagen goed willen verzekeren. Het klinkt namelijk simpel: je moet een verzekering voor je auto nemen. Kijk je echter naar de opties, dan zie je dat er binnen die ene categorie van de verplichte autoverzekering diverse mogelijkheden zijn. Wat is dan het beste voor jouw wagen? Moet je de polis kiezen die het beste aansluit bij je budget, bij het merk van je auto of zijn er nog andere criteria? De hoogste tijd dus om dit eens nader uit te werken, weet je namelijk waar je op moet letten, dan is een goede polis regelen zo geregeld.

De juiste polis voor je wagen sluit aan bij de leeftijd van je auto 

Laten we het gelijk gemakkelijk voor je maken: als je een verzekering voor je auto wilt afsluiten, hoef je enkel te letten op de leeftijd van je auto. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je bolide. Let op, de dagwaarde is niet hetzelfde als de aanschafwaarde van je auto. Deze staat / stond namelijk vast, want dit is het bedrag dat je voor je wagen betaald hebt. De dagwaarde wordt steeds minder, want hoe ouder je wagen wordt, hoe lager de waarde ervan zal worden. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een wagen die niet veel meer waard is, hoef je niet zo uitgebreid te verzekeren omdat dat niet rendabel is. De kans is bijvoorbeeld groot dat wanneer je schade oploopt met een auto van meer dan tien jaar, de kosten van het herstel hoger zullen zijn dan wat je wagen überhaupt waard is. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Wil je dus bijvoorbeeld een Univé autoverzekering afsluiten, dan is het belangrijk dat je kijkt naar de leeftijd van je auto. Dit zijn de opties. 

Je hebt niet meer nodig dan wat je wagen nodig heeft

Soms denken mensen dat het verstandig is om hun wagen tegen alle mogelijke risico’s te verzekeren, want zo voorkomen ze dat ze voor onverwachte kosten komen te staan. Dit klinkt logisch, maar dat blijkt het in de praktijk niet te zijn. Sluit je namelijk een all-risk verzekering auto Univé af voor een auto die dat niet waard is, dan betekent dit in de praktijk alleen maar dat je onnodig veel premie gaat betalen. Bovendien kan schade aan je auto niet hersteld worden want je verzekeraar zal niets uitkeren. Kortom: zorg dat je een polis kiest die past. Heb je een wagen van maximaal zes jaar oud, dan is de allriskverzekering goed, voor wagens van zes tot tien jaar is de WA Plus Beperkt Casco polis een betere optie. Is je wagen al meer dan tien jaar oud, dan kun je het beste de WA-basisverzekering nemen. Op die manier betaal je niet meer dan nodig is en voldoe je goed aan je wettelijke plicht. 

Vergeet niet om de vele aanvullende polissen even te bekijken

Wanneer je je verzekering gaat kiezen, raden we je aan om ook even een blik op de aanvullende polissen te werpen. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Met deze opties kun je namelijk nog meer uit je verzekering halen. Voeg bijvoorbeeld pechhulp toe aan je pakket. Met deze optie kun je altijd een monteur inschakelen als je pech hebt. Deze komt gelijk naar je toe en zal, indien mogelijk, het probleem voor je oplossen. Mocht blijken dat dit niet meteen kan, dan kun je via je verzekeraar vervangend vervoer aanvragen. Zo weet je zeker dat je alsnog op de plaats van bestemming zult gaan aankomen. 

Dit artikel delen