VVD stelt vragen over hangplek parkeergarage Spoorlaan

GROESBEEK – VVD Berg en Dal heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de hangplek in de parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek.


Parkeergarage Spoorlaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bord

Een bord met regels zou daar de overlast tegen moeten gaan. Parkeergarage Spoorlaan is in 2017 in gebruik genomen en 24 uur per dag vrij toegankelijk. Het is ook een ideale hangplek, zo blijkt.

Vooraf nagedacht?

VVD wil weten waarom er bij de ontwerpfase van de parkeergarage niet direct nagedacht is over de mogelijkheid dat hier hangjongeren zouden kunnen komen. Er is volgens de VVD geen rekening gehouden met mogelijke hangjongeren of andere leefbaarheidsvraagstukken.

Veilig Ontwerp en Beheer

De partij wijst daarbij op de Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED), in Nederland beter bekend onder de titel Veilig Ontwerp en Beheer. Door in de ontwerpfase al maatregelen te nemen kan sociale veiligheid worden beïnvloedt. Hiervoor zijn vuistregels opgesteld.

Ambtenaren op cursus

VVD vraagt het college of men bereid is ambtenaren die zich bezig houden met de ontwerpfase op een CPTED-cursus te sturen, zodat er in de toekomst sprake is van preventie in plaats van repressie. Stichting Veilig Ontwerp en Beheer geeft de cursussen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen