Vuurwerk Vierdaagse: veiligheidsmaatregelen door droogte

NIJMEGEN – In overleg met brandweer, provincie, gemeente en andere betrokkenen is zondagmiddag als extra maatregel besloten dat het Vierdaagse vuurwerk niet vanaf de gortdroge wal werd afgestoken, maar enkel vanaf het ponton dat in de rivier Waal ligt.


Vuurwerk in Nijmegen. Foto en rechten: Jan Willem de Venster.

Het spektakel was er niet minder om.

Extra blusmiddelen

Al eerder in de week waren extra maatregelen rond het vuurwerk getroffen vanwege de droogte. Het gras was gemaaid, de grond was natgehouden en extra blusmiddelen waren ter beschikking gesteld. Op zondag werd besloten niet vanaf de wal het vuurwerk af te schieten vanwege de droogte. Er werd continue gesproeid, maar door de warmte verdampte een groot deel van het water al snel. Door het afsteken vanaf het ponton was het vuurwerk visueel minder breed, maar het aantal spectaculaire pijlen was er niet minder om.

“Bruls Rot Op!

Voorafgaand was er vanuit de HKN (harde kern van voetbalclub NEC) nog een protestactie tegen de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Dat had mogelijk te maken met de sluiting van een café. Aan de Waalbrug hing een spandoek met de tekst “Bruls Rot Op!”.

Zondag kwamen er 230.000 mensen naar Nijmegen. De teller staat daarmee op 445.000 (15.000 meer dan in 2017).


Spandoek aan de Waalbrug. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bron/Tekst: Stichting Vierdaagsefeesten


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.