Vrijwilligers gezocht voor NLdoet rondom ’t Groeske

GROESBEEK – Twee dagen samen samenwerken. Daarvoor zoeken Adelbrecht-Windekind, Carolus en de nabij gelegen parken vrijwilligers.


Foto door de schoolkinderen zelf gemaakt.

Op 9 maart gaan de leerlingen van basisschool Adelbrecht-Windekind en Carolus aan de slag met NLdoet. Alle helpende handen zijn welkom, ook die van begeleiders

9 maart: kindermoestuin ’t Groeske

Op vrijdag 9 maart gaan de kinderen tussen 11.00 uur en 14.00 uur op school aan het werk rondom kindermoestuin ‘t Groeske. Ze gaan bakken vullen en zaad uitzaaien, schappen maken voor in de broeikas en onkruid weghalen. Iedereen is van harte welkom om (met eigen tuingereedschap) te komen helpen. Voor de lunch wordt gezorgd, ook daarvoor is (vanaf 10.00 uur) nog hulp nodig. Al die kinderen samen aan het werk: ongetwijfeld een fantastisch gezicht. Informatie en aanmelden (niet verplicht) via: riahopman@XS4all.nl.

10 maart: Park Mariendaal

Op 10 maart volgen de parken Mariëndaal en buurtpark het Groeske. Voor die dag worden vrijwilligers gezocht. Ook dan gaan we buiten aan de slag, maar dan in de parken Mariëndaal en buurtpark het Groeske. De start is om 9.30 uur met koffie en thee bij de groentebakken van park Mariendaal. Moestuinbakken worden schoongemaakt en lenteklaar gemaakt door de vrijwilligers, groenteplanten en kruiden worden in bakken gezet, de bessen in de pluktuin worden opgebonden en de grond wordt voorbereid voor een aantal groenten.

10 maart: Buurtpark Het Groeske

In buurtpark het Groeske worden palen voor het schaduwdoek geplaatst, wilgen geknot, de wilgenhut gesnoeid en speeltoestellen en banken schoongemaak. Ook wordt zwerfvuil verzameld en de vlindertuin voorjaarsklaar gemaakt. Er is een tent en bij koud weer een vuurtje, en om 12.30 uur een lunch in het amfitheater van buurtpark het Groeske. Eindtijd is 15.00 uur.

Alle hulp, al is het maar een uurtje, op beide dagen is welkom. Dus breng je werkhandschoenen, kruiwagen, emmer en (tuin)gereedschap en steek je handen uit de mouwen!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen