Vragen vanuit politiek over rupsenproblematiek

GEMEENTE BERG EN DAL – De eikenprocessierups houdt de gemoederen bezig en is inmiddels ook een punt van aandacht binnen de lokale politiek.

De fractie van Sociaal Groesbeek wil meer weten over de aanpak van de overlast die de rups op dit moment veroorzaakt.

100+ meldingen

De gemeente Berg en Dal liet onlangs op vragen van DeGroesbeek.nl weten dat er al 100 meldingen binnen zijn gekomen over de eikenprocessierups. Ondanks de bestrijding zijn er nog veel locaties waar de rups voor overlast zorgt. De brandharen van deze rupsen kunnen zorgen voor jeuk en een branderig gevoel.

Mee bezig

De gemeente heeft al aangegeven hard aan het werk te zijn om de overlast te beperken. Een uitleg over de aanpak hebben wij eerder al gepubliceerd, op basis van de woordvoering vanuit de gemeente op onze vragen. Neem bij het zien van een nest contact op met de gemeente Berg en Dal (14024, gemeente@bergendal.nl of de app).

Vragen

Sociaal Groesbeek wil weten hoe groot de omvang van het probleem is, welke plaatsen er voorrang krijgen, hoe er naar de burgers wordt gecommuniceerd en of de capaciteit bij de gemeente wel voldoende is om de problemen aan te pakken. De Groesbeekse partij vraagt gezien de ernst en omvang van de nesten zelfs om inzet van de brandweer. In Duitsland zou dat al gebeuren.

Tot slot wil Sociaal Groesbeek weten wat inwoners zelf kunnen doen ter bestrijding van de nesten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen