Voorzieningenhart Op de Heuvel start De Rookvrije generatie

GEMEENTE BERG EN DAL – Om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook wil een meerderheid van de Nederlanders (52%, 2017) zich inzetten om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken.


Foto: DeGroesbeek.nl

Herhaling

Nogmaals vraagt de redactie uw aandacht voor het onderstaande persbericht. Maandag 7 januari is de officiële opening om 13.50 uur van het Rookvrije Schoolplein.

Roken

De inzet om plekken waar kinderen komen rookvrij te maken blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Door de plekken waar juist veel kinderen komen rookvrij te maken, worden kinderen niet alleen beschermd tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken, maar komen ze ook minder in de verleiding om zelf te gaan roken.

Rookvrij

De gebruikers van Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek hebben daarom met elkaar afgesproken niet alleen het gebouw, maar ook het omliggende terrein rookvrij te maken. Zo gaan we op de Stekkenberg samen naar een Rookvrije Generatie.

Doel

Roel Kuppens, directeur basisschool Op de Heuvel: “Ons doel is niet mensen te laten stoppen met roken, maar we willen voorkomen dat kinderen beginnen met roken. Het is geen ‘rokertje pesten’.”

Onthulling

De gemeente Berg en Dal zet zich in voor een Rookvrije Generatie en daarom zal wethouder Irma van de Scheur aanwezig zijn bij de opening. Om 13.50 uur zal zij het bord onthullen wat aangeeft dat wij samen werken aan een Rookvrije Generatie en daarmee opent zij het eerste rookvrije schoolplein van de gemeente Berg en Dal.

^JWi

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]

Dit artikel delen