VoorleesExpress Berg en Dal zoekt vrijwilligers

GEMEENTE BERG EN DAL – Jonge kinderen en hun ouders met een taalachterstand helpen door middel van voorleessessies en taalspelletjes. De vrijwilligers van de VoorleesExpress Berg en Dal zetten zich hier dubbel en dwars voor in.

Wil je hier ook je steentje aan bijdragen? Meld je dan aan als voorlezer of coördinator!

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zet voorlezers in bij gezinnen met jonge kinderen (2-8 jaar) die de Nederlandse taal nog lastig vinden. Gedurende twintig weken komen vrijwilligers bij gezinnen thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Hierdoor vergroten kinderen op speelse wijze hun woordenschat en leesplezier.

Stokje overnemen

Ook hun ouders worden actief bij de activiteiten betrokken, zodat ze later zelf het voorleesstokje kunnen overnemen. Na afloop van de twintig voorleesweken staat een feestelijke afsluiting op het programma. Alle gezinnen en vrijwilligers worden dan in het zonnetje gezet.

Mensen gezocht

Ook aan de slag met taal in jonge gezinnen met een taalachterstand? De VoorleesExpress Berg en Dal is op zoek naar voorlezers en coördinatoren. Als voorlezer kom je wekelijks bij gezinnen thuis op een vast moment. Als coördinator begeleid je de voorlezers en hun gezinnen. Zowel de voorlezers als coördinatoren krijgen vooraf een training. Het programma start twee keer per jaar in september en februari.

Aanmelden

De VoorleesExpress is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en gevestigd in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Lingewaard en Overbetuwe. Geïnteresseerde voorlezers en coördinatoren kunnen zich aanmelden via www.obgz.nl/voorleesexpress.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen