Vivace Groesbeek zoekt oud-leden voor jubileumfeest

GROESBEEK – In januari van dit jaar was het 50 jaar geleden dat het koor Vivace uit Groesbeek, toen nog jongerenkoor, in Groesbeek door onder andere Sjef Schmiermann en toenmalig kapelaan Jan van Gestel werd opgericht.

Er ging een andere wind waaien door de kerk en de door het koor gezongen beatmissen waren destijds erg populair.

Voorbereiding

Vele jaren luisterde het koor de diensten in de Cosmas & Damianuskerk en de regio op. Vanaf de jaren ’90 werd er ook steeds meer buiten de kerk opgetreden en verzorgde Vivace onder meer optredens in De Mallemolen en andere regionale theaters. Sinds 2017 wordt er niet meer tijdens kerkdiensten opgetreden en op dit moment bereidt het koor zich onder de bezielende leiding van dirigent Ernst Lamers voor op een groots jubileumconcert. Het concert zal in oktober 2019 te zien en te horen zal zijn.

Jubileum reünie

Het duurt dus nog even voordat het zover is, maar eerst viert Vivace op zaterdag 6 oktober 2018 haar 50-jarig bestaan tezamen met oud-leden en oud-dirigenten. Behalve gezellig bijpraten onder het genot van wat lekkers wordt er natuurlijk ook samen gezongen. Dit alles zal plaatsvinden op een mooie locatie midden in Groesbeek.

Ooit meegezongen?

Heb jij ooit meegezongen bij het jongerenkoor of bij Vivace, ga dan snel naar de website van het koor: www.vivacegroesbeek.nl en meld je aan voor deze Jubileum reünie! Alle oud-leden zijn van uitgenodigd! Heb je vragen hierover, of wil je graag meedoen met het jubileumproject? Mail dan naar vivacegroesbeek@hotmail.com.

[nggallery id=1011]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen