[Video] Motie van Treurnis tegen wethouder in Berg en Dal

GROESBEEK – Wethouder Sjaak Thijssen (Groesbeekse Volkspartij) van de gemeente Berg en Dal heeft donderdagavond tijdens zijn laatste raadsvergadering een zogeheten Motie van Treurnis tegen zich gekregen.


Wethouder Sjaak Thijssen tijdens de herdenking van Market Garden in 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het betrof echter geen ernstige motie, maar een ludieke.

Treurnis

Toen de PvdA Berg en Dal de motie indiende kwamen er wat geschrokken blikken vanuit de raad. Een motie van treurnis houdt doorgaans in dat de gemeenteraad een bepaalde gang van zaken of een opstelling van diegene waartegen de motie wordt ingediend betreurt. In dit geval ging het dus om wethouder Thijssen.

26 jaar wethouder

Het bleek echter niet zo ernstig als dat het klonk. Thijssen is al 26 jaar wethouder, heeft nagenoeg alle portefeuilles vervuld en zal na er na de verkiezingen mee stoppen. “Het centrumplan van Groesbeek is nog net niet helemaal af, hij is gezien de portefeuilles de “Octopus van de gemeente” en heeft aangegeven te stoppen na de verkiezingen”, aldus PvdA.

Carnaval

De partij vervolgde: “Het is bijna carnaval en we hebben vele jaren goed met Thijssen samengewerkt”. De partij sprak uit dat men het betreurt dat Thijssen het bijltje er na de verkiezingen zomaar bij neergooit. Daarom de motie van treurnis. De wethouder zelf reageerde gevat: “Bij unaniem aannemen van de motie is de GVP bereid twee wethouders te leveren”.

De motie werd unaniem aangenomen. Het was de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad van Berg en Dal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen