[Video] Groesbeek klaar voor De Treffers – Achilles ’29

GROESBEEK – In Groesbeek noemden ze het enkele jaren voor het eerst de “El Clásico van Groesbeek”.


Wat verwachten ze in Groesbeek van de derby? Onze mediapartner Streekomroep RN7 zocht het uit.

Zondag staat er weer een editie van deze derby op het programma. Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Achilles ’29 won eerste wedstrijd

De Treffers en Achilles ’29 nemen het zondagmiddag 11 maart op sportpark Zuid in Groesbeek tegen elkaar op. De derby werd begin november 2017 voor het eerst in 4,5 jaar gespeeld. Achilles ’29 won dat duel met 2-1, ondanks dat het een halfuur lang met één man minder op het veld stond. De doelpunten aan wit-zwarte zijde kwamen van Niek Versteegen en Boy van de Beek.

Spelerswissel

De twee doelpuntenmakers zijn nu actief bij de buren, evenals Niels Wouters die ook overkwam van Achilles ’29. Door het faillissement van Achilles ’29, in januari, is er op De Heikant aardig wat aan de samenstelling veranderd. Eric Meijers is geen trainer meer, veel spelers zijn weg en het team bestaat dan onder andere ook uit spelers die voor de winterstop nog bij Jong Achilles ’29 voetbalden. Arno Arts is de man die het als nieuwe oefenmeester draaiende moet krijgen.

Vorm na winterstop

Het wil allemaal nog niet lukken. Achilles ’29 heeft na de winterstop nog geen punt gepakt en de teller staat inmiddels op negen nederlagen op rij. Bij De Treffers moeten ze ook snel in het ritme zien te komen. De laatste twee duels voor de winterstop werden nog gewonnen, maar in de vijf duels daarna werden er slechts drie punten gepakt. De mannen van trainer Anton Janssen zijn dus hard op zoek naar aansluiting met de middenmoot.

Punten hard nodig

De Treffers staat 14e met 21 punten uit 20 duels. Achilles ’29 is de nummer 18 en daarmee hekkensluiter in de Tweede Divisie. De ploeg heeft in 21 wedstrijden 17 punten verzameld, maar inmiddels ook één in mindering gekregen. Beide ploegen kunnen de punten in ieder geval goed gebruiken en zoals bekend zegt de huidige vorm vrij weinig bij een derby. Dat zijn heel andere wedstrijden waarin alles kan gebeuren.

Overigens staat er zondag nog een Groesbeekse derby op het programma: die tussen Rood Wit en Groesbeekse Boys. Rood Wit staat derde en “de Boys” vijfde.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze mediapartner Streekomroep RN7.

[nggallery id=966]
Sfeeractie bij De Treffers. Foto’s: Jan Peters.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & Streekomroep RN7. Video: RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen