[Video] 14 woningen in Leuthse kerk

LEUTH – In de kerk aan het Kerkplein in Leuth komen mogelijk 14 woningen.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Het gaat om 11 lofts (woningen die bestaan uit één ruimte met alle benodigde faciliteiten) en drie appartementen.

Herbestemming

Het verzoek hiervoor is ingediend door deken Henk Janssen van de parochie Maria ten Hemelopneming in Millingen aan de Rijn. Door de terugloop van kerkgangers en de slechte onderhoudstoestand van het gebouw (het dak staat op instorten) is gezocht naar een herbestemming voor de kerk.

Advies: niet doen

Het ambtelijk advies aan burgemeester en wethouders was om niet mee te werken aan het verzoek. De toevoeging van 14 woningen aan de kern Leuth zou zich op geen enkele wijze verhouden tot het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid. Ook blijkt uit onderzoek van Companen dat er in Leuth geen behoefte is aan nieuwe woningen, buiten de 56 woningen die nog voorzien zijn. Advies was dan ook om een herbestemmingsonderzoek te vragen, zoals dat voor de kerk in Beek ook is uitgevoerd. Aan de hand van zo`n onderzoek zou het college een weloverwogen standpunt kunnen innemen.

B&W kiest toch voor woningen

Het college heeft echter besloten toch medewerking te verlenen aan het verzoek van het parochiebestuur. Men ziet namelijk weinig andere mogelijkheden dan de realisatie van woningen in de kerk. De woningen worden gebouwd in een constructie die van de muren van de kerk los staan, waarmee er verder niets verandert aan het inwendige van de kerk.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & Streekomroep RN7. Video: Streekomroep RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen