Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek/Millingen 2018

GROESBEEK/MILLINGEN AAN DE RIJN – Komend weekend zijn de lichtjesoptochten in Groesbeek en Millingen aan de Rijn.


Foto en rechten: Iris Roselie.

Millingen aan de Rijn

Op vrijdag 9 maart organiseert carnavalsvereniging de Deurdouwers uit Millingen a/d Rijn de jaarlijkse lichtoptocht. Start van de optocht is om 20.00 uur.

Inmiddels hebben zich al vele deelnemers aangemeld voor dit prachtige schouwspel en zit de optocht eigenlijk wel vol. Dus reden meer om te komen kijken. Verbaas over de creativiteit en het enthousiasme van de deelnemers die zich na het carnaval nog een keer hebben kunnen en willen opladen om hun wagens in het licht te zetten. Wij weten zeker dat er weer sprookjesachtige taferelen te zien zullen zijn. U mag dit niet missen.

Kom op tijd en zoek een goed plekje langs de route, want wij verwachten dat het druk zal worden waardoor het zoeken naar een parkeerplaats wat meer tijd kan kosten. Laat daarbij s.v.p de route vrij. De route is: Rijndijk, Burg. Eijckelhofstraat, Burg. Hermsenstraat, Weth. Koenderstraat, Ruijsdaelstraat, Heerbaan, van Lijndenstraat. Er zijn uitstekende parkeer mogelijkheden achter de sportvelden aan de Hoefseweg. Komend vanaf Nijmegen adviseren wij u vóór Kekerdom via de Spaldropweg naar de Zeelandsestraat te rijden. Komt u vanaf Duitsland volg de omleiding borden bij Keeken. Via de Zeelandsestraat zijn de parkeerplaatsen achter het sportpark uitstekend bereikbaar. Bovendien bent u dan vlak bij de route van de optocht.

Groesbeek

Zaterdag 10 maart 2018 trekt de Verlichte Halfvasten Optocht van Groesbeek voor de 15e keer in een prachtige lichtstoet door het volledig verduisterde centrum. Dit is het absolute slotstuk van carnaval 2018. Jong en oud geniet nog één keer van de top kwaliteit van een aantal wagens uit de wijde omgeving in deze totaal andere dimensie. Ook Duitsland is weer met een aantal wagens vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er prinsenwagens uit onder andere Groesbeek, Berg en Dal, Millingen aan de Rijn, Malden, Deest. In totaal zijn er 60 deelnemers.

Aansluitend is de prijsuitreiking onderdeel van het Mega Halfvastenspektakel in De Linde. Gaat CV Binnedûr (KVW ziet Abraham) bij de wagens voor hun derde 1e plaats op een rij? Bij de groepen zijn De Biermuggen er op uit om hun 1e plaats van vorig jaar te prolongeren en bij de Prinsenwagens is De Feestneus het wild waar jacht op wordt gemaakt.

Handhaven

Doordat er de afgelopen jaren bij de gemeente Berg en Dal steeds meer klachten binnen komen over geluidsoverlast en afval op straat, zijn er maatregelen genomen. Ieder jaar moeten deelnemende groepen akkoord gaan met een deelnamereglement. Daarin staan onder meer de geluidsnormen. Er wordt gemeten en bij een overtreding volgt direct een boete.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen