[Update] Raad wil nog niet direct verbeteringen bij Nonnenkamp Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN – In de wijk Nonnenkamp in Millingen aan de Rijn worden de komende periode mogelijk wat verbeteringen doorgevoerd.


Tot daar en niet verder. De weg “De Lange Paol” wordt niet doorgetrokken naar de Crumpsestraat, 100 meter verderop. Het krediet dat daarvoor beschikbaar is gesteld, wordt nu ergens anders voor gebruikt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gemeente Berg en Dal wil daar het budget voor inzetten dat oorspronkelijk was bedoeld voor de ontsluiting van de wijk Nielingen. Dat project gaat niet meer door.

Lange Paol

Inwoners uit Millingen aan de Rijn zijn geen voorstander van het doortrekken van de weg “Lange Paol” vanuit de wijk Nielingen naar de 100 meter verderop gelegen Crumpsestraat. Dat bleek uit een informatiebijeenkomst die in maart werd georganiseerd. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen, zo bleek. Er valt daardoor € 50.000,- vrij die de gemeente direct in wil zetten om Nonnenkamp aan te pakken.

Verbeterpunten in andere wijk

Bewoners van Nonnenkamp ervaren problemen met onder andere parkeren, hard rijden, verlichting, het kunstwerk en groen. De gemeente Berg en Dal is daarom met de bewoners in gesprek gegaan om tot een oplossing te komen. Tijdens het gesprek vertelden bewoners over de aangedragen verbeterpunten en kwamen zij zelf met ideeën en oplossingen.

Oplossingen

Het voorstel is om 24 extra parkeerplaatsen te realiseren, snelheidsremmende maatregelen te treffen, extra bomen en struiken te planten en het kunstwerk in de speeltuin te verwijderen of verplaatsen. Dat laatste komt omdat het kunstwerk een gevaar zou zijn voor spelende kinderen.

De raad neemt in juni een definitief besluit hierover.

Update 14-06-2018, 20:30 uur:
De raad is niet akkoord met het voorstel om het krediet dat vrijkomt door het niet doorgaan van het project Nielingen, direct te gebruiken voor maatregelen bij Nonnenkamp. Het geld moet eerst terug naar de algemene middelen en pas daarna kijken waar het voor gebruikt wordt.

Raadsleden lieten weten dat zij het jammer vinden dat er mogelijk al wel bepaalde verwachtingen zijn gewekt bij de inwoners. Dat was voor Sociaal Groesbeek een reden om voor deze keer toch akkoord te gaan, de rest stemde tegen. GJS was donderdag afwezig.

Het kunstwerk wordt overigens wel weggehaald.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen