[Update] Zeer zware windstoten: KNMI-weeralarm

REGIO – Het KNMI heeft donderdagochtend een weeralarm afgegeven in verband met zeer zware windstoten.


Omgewaaide boom bij Werkenrode. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

110 – 140 km/uur per uur

Vanochtend en vanmiddag is er sprake van een zware westerstorm. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied is code rood van kracht voor zeer zware windstoten van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u. In Zeeland is al windkracht 10 gemeten en Hoek van Holland noteerde een windstoot van meer dan 140 km/uur (windkracht 11 tot 12). Treinverkeer in heel Nederland is stilgelegd.

Groesbeek

Voor onze regio meldt het KNMI op dit moment windkracht 7, met windstoten tot bijna 100 km/uur. Er komen berichten binnen van een omgewaaide boom op de Nijmeegsebaan en Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Die blokkeren de weg. Ook op het terrein van Werkenrode is het raak. Bij Germania waaide de dakbedekking eraf. De piek wordt later in de ochtend, begin middag verwacht. De zware windstoten verplaatsen zich nog naar het oosten. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Code rood voor de provincie Gelderland geldt van 10:00 uur tot 13:00 uur. Voor de laatste meldingen omtrent de storm verwijzen wij u door naar 112Groesbeek.nl.

Heeft u foto’s bij dit nieuws? Dan kunnen die gemaild worden.

Update 18-01-2018, 15:30 uur
Het KNMI heeft het weeralarm om 15:00 uur beëindigd. De wind neemt de komende uren af. In Groesbeek zijn windstoten tot 108 km/uur gemeten.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMI


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen