[Update2] Achilles ’29 failliet, doorstart Tweede Divisie mogelijk

GROESBEEK – Achilles ’29 overweegt een faillissement aan te vragen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander op oudejaarsdag.

BV

Het faillissement zou om de BV gaan en daar vallen het eerste team en het belofteteam onder. Spelers en trainers zijn in het geval van een faillissement transfervrij. Geruchten gaan dat spelers al gesprekken met andere clubs hebben gehad. Overige elftallen, waaronder het vrouwenteam, vallen onder de vereniging en kunnen normaal gesproken blijven bestaan.

Doorstart of miljoenenlening

Achilles ’29 hoopt dat er een doorstart gemaakt kan worden in de Tweede Divisie, al lijkt de kans hierop klein en is daar volgens De Gelderlander tevens toestemming van de KNVB voor nodig. Een andere optie is de miljoenenlening uit Brazilië. Die lening zou in het voorjaar van 2017 al rond zijn, maar het geld is er nog niet.

De Groesbeekse club degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler League en heeft al maanden problemen met het betalen van de salarissen. Een faillissement zou daarom niet onverwacht zijn.

Update 03-01-2018, 10:30 uur
Achilles ’29 is failliet verklaard. Dit gebeurde bij de rechtbank in Zutphen, op verzoek van de belastingdienst. Het betreft de BV, waar de betaaldvoetbal-activiteiten onder vallen. “Het bestuur heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. Het is ook zo dat het bestuur niet zelf het faillissement heeft aangevraagd,. Sterker nog: het bestuur overweegt in beroep te gaan”, laat de club haar leden weten.

De club gaat ook nog in overleg met de KNVB. De vereniging zelf blijft bestaan.

Update 03-01-2018, 14:30 uur
Achilles ’29 zou een doorstart kunnen maken in de Tweede Divisie. De vereniging blijft namelijk bestaan en die heeft de licenties voor de teams. Dat is een nogal technisch verhaal. Meer uitleg daarover staat op de website van De Gelderlander.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen