[Update] GJS-raadslid dreigt met motie van wantrouwen tegen wethouder

MILLINGEN AAN DE RIJN – Uitspraken van wethouder Erik Weijers (VOLG) in dagblad De Gelderlander naar aanleiding van de problematiek bij sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn zijn raadslid Theo van der Velden (GJS) in het verkeerde keelgat geschoten.


Wethouder Erik Weijers. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het raadslid is woedend, wil rectificatie in de media en openbare excuses. Zo niet, dan volgt er in de raadsvergadering van 8 februari een motie van wantrouwen tegen Weijers, die onder andere wethouder Sport en Duurzaamheid is.

Wat is er met De Duffelt?

De Millingse partij Gemeente-, Jeugd en Sportbelangen (GJS) maakt zich grote zorgen om de toekomst van Kulturhus en sporthal “De Duffelt” in Millingen aan de Rijn. Na privatisering zou er sprake zijn van weinig gastvrijheid. Ouderen kunnen gebruikmaken van een koffieautomaat, maar voor wat fris moeten zij water halen op één van de toiletruimten. Gebruikers willen op zoek naar een andere locatie.

Uitspraken Weijers

Weijers liet Van der Velden in antwoord op vragen in een raadsvergadering medio december weten de problemen te herkennen en in gesprek te zijn met gebruikers en personeel van De Duffelt. Een week later zei hij echter tegenover De Gelderlander dat Van der Velden problemen zoekt die er niet zijn. “Maar dat zien we wel vaker in Millingen”, vervolgde de wethouder volgens het dagblad.

Ongenuanceerd

“De ongenuanceerde veronderstelling dat ik op zoek zou zijn naar problemen die er niet zijn, is een onacceptabele, niet waarheid getrouwe en moedwillige negatieve actie richting mij”, reageert Van der Velden deze week. “Dit is een grove persoonlijke belediging”. Ook is hij van mening dat de Millingse gemeenschap zeer onheus benoemd wordt. “Daarmee wordt duidelijk hoe de wethouder denkt over de bewoners van de dorpskern Millingen aan de Rijn”. Reden genoeg voor Van der Velden om rectificatie en excuses te eisen.

Weijers komt op korte termijn met een reactie, zo laat hij ons desgevraagd weten. Dit artikel zal dan worden voorzien van een update.

Update 18-01-2018, 19:30 uur:
Inmiddels is er een reactie vanuit het college. Daarin wordt uitleg gegeven over het hoe en waarom van het terugbrengen van de bezetting bij zowel De Duffelt als sporthal Heuvelland in Groesbeek. Dit levert tevens een besparing van € 65.000,- per jaar op. Met gebruikers van De Duffelt is in 2017 al contact geweest. De bij de gemeente bekende problemen zijn daar waar mogelijk opgelost.

Voor wat betreft de citaten in De Gelderlander laat het college weten dat de uitspraken niet in die context zijn gedaan. “Het college betreurt dat dit artikel tot zoveel ophef heeft geleid. Het college waardeert juist de enorme betrokkenheid van de Millingenaren en raadslid Theo van der Velden bij wat er in onze gemeente gebeurt”, is de reactie.

Tijdens het overleg van de fractievoorzitters werd donderdagavond duidelijk dat enkele partijen (GJS, GVP, CDA, Sociaal Groesbeek en Voor Berg en Dal) nog wel in debat willen met wethouder Weijers. Dit zal in de raadsvergadering van 8 februari gaan gebeuren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen