[Update/Foto’s] Code oranje: wateroverlast in de regio

GROESBEEK – Diverse delen van het land, waaronder de regio Nijmegen, kunnen dinsdag te maken krijgen met forse onweersbuien, flinke hagelstenen en wateroverlast.


Wateroverlast in Breedeweg

Het KNMI heeft voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg code oranje uitgegeven.

Zware buien

Bij de verwachte buien valt er plaatselijk zeer veel regen (50 mm/u) met wateroverlast tot gevolg. Ook is er zeer lokaal kans op zware windstoten van 75 km/u en grote hagelstenen van circa 2 cm. Noodweersite Estofex geeft een level 2, het één-na-hoogste level, voor ons gebied.

Waarschuwing en verdere info

De waarschuwing is op het moment van schrijven geldig van 15:00 uur tot 21:00 uur. Wij raden u aan de website van het KNMI in de gaten te houden. Bij noodweer in Groesbeek verwijzen wij u door naar 112Groesbeek.nl voor de laatste berichtgeving.

Update 29-05-2018, 20:45 uur:
De regio heeft dinsdagavond te kampen gehad met flink wat overlast door de regen- en onweersbuien. In de gemeente Berg en Dal begon het in Millingen aan de Rijn. Dat dorp werd als eerste door de wolkbreuk geteisterd. Mensen die buiten een kijkje gingen nemen stonden tot de enkels in het water zoals in De Kamp, maar ook op de Zeelandsestraat was er voor het verkeer geen doorkomen aan..

In Groesbeek was het onder andere raak in de Hobbemaweg, de Dorpsstraat en in Groesbeek-Breedeweg. Het water op de Wilgstraat stond volgens 112Groesbeek.nl wel 30 centimeter hoog in de straat en stroomde als een rivier door tuinen van huizen. De brandweer werd ook opgeroepen voor wateroverlast bij Villa Hamer in Berg en Dal.

Dag 1 van de Avondvierdaagse Berg en Dal werd afgelast.

[nggallery id=1004]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl, KNMI, Estofex


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen