Uitstel voorbereidende werkzaamheden renovatie Waalbrug door zware metalen

NIJMEGEN – De eerder deze maand aangekondigde werkzaamheden in juni op de Waalbrug komen voorlopig te vervallen.

Zware metalen

Het was bekend dat de verf op de stalen onderdelen van de oude Waalbrug uit 1936 zware metalen zoals lood en chroom bevat. De aannemer heeft er in zijn voorbereiding rekening mee gehouden, dat bij de verwijdering van de oude verflagen mens en milieu niet kunnen worden geschaad.

Ook elders

De afgelopen week zijn echter ook zware metalen geconstateerd in de verf op delen van de aangebouwde brug uit 1992 (waarover de busbaan loopt). Er zijn extra maatregelen nodig om te zorgen dat ook de werkzaamheden aan de aangebouwde brug veilig voor het milieu, de medewerkers en gebruikers worden uitgevoerd. Ook zijn andere vergunningen, ontheffingen, meldingen en werk- en veiligheidsplannen nodig. Dit vraagt veel voorbereidingstijd. Dat heeft tot gevolg dat de eerste werkzaamheden aan de brug tot nader order moeten worden uitgesteld.

Gebruik Waalbrug is veilig

Het gebruik van de Waalbrug is overigens veilig. De aanwezigheid van zware metalen in de verf van de brug geeft geen gezondheids- of milieurisico’s. Dit is pas van toepassing bij bewerking, zoals schuren of afstralen, van onderdelen waarop de verf is aangebracht. Aannemerscombinatie Team Waalbrug neemt tijdens het verwijderen van de verflagen passende maatregelen op dit gebied.

Eerdere werkzaamheden

De afgelopen week hebben werkzaamheden plaatsgevonden om de huidige busbaan te laten vervallen en geschikt te maken voor het toekomstige fietspad in twee richtingen. Vanaf maandag 28 mei zou de busbaan daardoor komen te vervallen. Dit is nu uitgesteld tot een later moment.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de bereikbaarheidsmaatregelen van de Gemeente Nijmegen? Kijk dan op www.nijmegengoedopweg.nl of bel 14024. Heeft u vragen over de renovatie? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/waalbrug, bel met de gratis informatielijn 0800-8002 of volg ons op Facebook @renovatiewaalbrugnijmegen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen