De Treffers veilig na winst, Achilles ’29 verliest

GROESBEEK/AMSTERDAM – De Treffers heeft klassebehoud op de laatste speeldag veiliggesteld.

De Groesbekers wonnen met 1-2 van het al gedegradeerde De Dijk. Achilles ’29 kwam ook in actie. De witzwarten zijn al gedegradeerd en gingen op eigen veld met 0-3 onderuit tegen FC Lienden.

De Dijk 1-2 De Treffers

De laatste paar wedstrijden van De Treffers waren keer op keer zowat finales te noemen. Het lukte de roodzwarten niet om uit de degradatiezone te komen. Zaterdagmiddag hadden de mannen van trainer Anton Janssen nog één laatste kans om in ieder geval playoffs te ontlopen. En die kans werd gegrepen.

In Amsterdam was De Dijk de tegenstander. De ploeg was al gedegradeerd, dus een driepunter zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn. Toch had De Treffers het niet makkelijk. De gasten stonden bij rust met 0-1 voor, door een doelpunt van Niek Versteegen. Die score had hoger kunnen uitvallen, maar het vizier stond niet bij iedereen op scherp.

Daardoor bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Sterker nog; De Dijk werd in het tweede bedrijf en stuk gevaarlijker en kwam niet geheel onverdiend op gelijke hoogte. Damien Menzo zorgde na 56 minuten voor de gelijkmaker. Uiteindelijk trok De Treffers aan het langste eind: Coen Maertzdorf maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. Dat was, gezien de resultaten op de andere velden, ook noodzakelijk.

De Treffers blijft op het hoogste amateurniveau spelen. Alweer voor de 44e keer!

Achilles ’29 0-3 FC Lienden

Op sportpark De Heikant speelde Achilles ’29 haar laatste duel van een treurig en teleurstellend seizoen. De ploeg zal, met 26 nederlagen uit 34 duels en exact 100 tegendoelpunten, blij zijn dat het voorbij is.

Maar er moest nog wel 90 minuten tegen FC Lienden gespeeld worden. De Groesbekers deden het in de eerste 45 minuten van het duel niet slecht en kregen nog mogelijkheden om de score te openen. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Abderrahim Loukili kon van dicht bij intikken. De tweede helft was op dat moment al bezig en FC Lienden liep in het verdere verloop uit naar 0-3. Jawad Bellahsan (67′) en opnieuw Loukili (81′) waren de doelpuntenmakers.

Einde seizoen

Voor FC Lienden was de overwinning belangrijk. Ook deze ploeg handhaaft zich in de Tweede Divisie. Achilles ’29 en De Dijk zijn zoals al geschreven gedegradeerd. TEC en FC Lisse moeten via de nacompetitie voor handhaving gaan zorgen. VV Katwijk is kampioen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.