Toerisme in de gemeente Berg en Dal wordt duurzamer

GEMEENTE BERG EN DAL – Het college van Berg en Dal heeft ingestemd met deelname aan het Green Destinations programma.

Het is de start voor het verder verduurzamen van het toerisme in de gemeente, zoals ook in de Kadernota Toerisme 2017-2021 benoemd is. En het past binnen de ambities van het nieuwe college.

Stimulans

Wethouder Fleuren is enthousiast over de stimulerende werking van dit programma: “Green Destinations toetst de kwaliteit van duurzame toeristische bestemmingen zoals onze gemeente. Ze biedt ook aanknopingspunten om verder te verduurzamen. Er is aandacht voor thema’s als gastvrijheid, management van de toeristische bestemmingen, natuur, landschap, cultuur, traditie, milieu en klimaat. De verblijfsaccommodaties en recreatiebedrijven die de jury bezoekt, krijgen een overzicht met verbeterpunten. Daarmee kunnen ondernemers concreet aan de slag.”

Bronzen status

Uiteindelijk wil de gemeente Green Destinations gecertificeerd worden. Dit jaar hoopt de gemeente de bronzen status te bereiken. Of dit lukt wordt bekend gemaakt op de ‘Global Green Destinations Day – creating better places together’. Dit evenement vindt plaats op 27 september 2018 in Nijmegen. Het bestuur van de Stichting Toerisme en Recreatie (STER) Berg en Dal onderschrijft de deelname aan Green Destinations volledig. Ze ziet voor zichzelf ook een rol als enthousiasmerende aanjager.

Meer informatie

Meer informatie over Green Destinations staat op greendestinations.org. Inwoners en organisaties die vragen hebben over het project of mee willen doen kunnen contact opnemen met Martine Norden (beleidsmedewerker recreatie en toerisme) via m.norden@bergendal.nl of via 06-23240577. Ze kunnen ook contact opnemen Barry de Vries (aanjager duurzaamheid) via b.devries@bergendal.nl of 06-38040902.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen