Toch papieren en digitale gemeentegids in Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Inwoners van de gemeente Berg en Dal krijgen in 2018 alsnog een gemeentegids.

De gemeente Berg en Dal geeft de gids weliswaar niet meer uit, maar uitgever FMR-producties heeft besloten in 2018 op eigen gelegenheid door te gaan met zowel een papieren als digitale versie.

Samenwerking gestopt

Deze gids is jarenlang gepubliceerd en verspreid door FMR-producties, in samenwerking met de gemeente. Deze samenwerking is inmiddels gestopt. Het college heeft dit onder andere besloten omdat de informatie die in een papieren gemeentegids staat soms achterhaald is. Dit is niet het geval bij informatie op de website van de gemeente: deze is actueel. D66 Berg en Dal stelde daarop raadsvragen.

Bezuiniging

Uit de beantwoording daarvan blijkt dat FMR heeft besloten zelf verder te gaan met het uitgeven van de gids. Of de papieren versie huis-aan-huis wordt verspreid, of er afgiftepunten komen is nog niet bekend. D66 vroeg ook of het een bezuinigingsmaatregel betreft. Ja, zegt het college. “Het betreft een bezuinigingsmaatregel op arbeidsuren (ambtelijke uren), niet op externe kosten. Inwoners bellen de gemeente als een bestuursmutatie heeft plaatsgevonden, een adres is gewijzigd enzovoort. Dit is uiteraard de verantwoordelijkheid van de uitgever, maar de benaming Gemeentegids geeft aanleiding om vragen, opmerkingen en problemen bij onze medewerkers neer te leggen”.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.