Tijdelijke horeca in in het Jachtslot de Mookerheide

MOLENHOEK – Lange tijd bood Jachtslot de Mookerheide plaats aan een hotel en restaurant. Op dit moment is het jachtslot gesloten.

Natuurmonumenten is erg verheugd te kunnen melden dat vanaf 5 mei er weer horeca in het jachtslot aanwezig is. Peter en Yvon Kegel openen dan Lagom!

Tijdelijke horeca

Door achterstallig onderhoud is het jachtslot toe aan een omvangrijke restauratie. Een deel van het gebouw blijft gedurende de restauratiewerkzaamheden in gebruik als landwinkel en nu dus ook als tijdelijke horeca. In het najaar van 2017 liepen Yvon en Peter, de landwinkel van boer Spierings binnen en zeiden tegen elkaar: “Wat een geweldige plek om hier bij het jachtslot Mookerheide een kleine gastvrije ruimte te creëren. Na enig overleg, een goede samenwerking met Natuurmonumenten en het beoordelen van de mogelijkheden zijn wij gezamenlijk begonnen met verbouwen van de voormalige bieropslagruimte. Het idee om hier tijdelijk een gezellige ontmoetingsplek te maken voor natuurliefhebbers sprak ons erg aan.”

Boswachter blij

Boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten is erg blij: “We zijn erg blij met het initiatief van Peter en Yvon. Nu hebben de wandelaar en de fietser weer een mooie plek om even uit te rusten en wat lekkers te eten of te drinken. We verwelkomen de bezoeker graag op Landgoed Jachtslot de Mookerheide.”

Welkom bij Lagom!

Na een drukke periode van klussen, regelen en overleg heten Peter en Yvon je op zaterdag 5 mei van harte welkom bij Lagom! Lagom is het Zweedse geheim voor een goed leven. “Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed genoeg”, vertelt Yvon. Het aanpalende terras biedt voldoende plaats om heerlijk te ontspannen en te genieten van een kop koffie of thee en een lekker stuk appeltaart of vlaai. Ook is er keuze uit diverse belegde broodjes. En voor de dorstige wandelaar of fietser is er een ruime keuze aan verfrissende drankjes. Lagom is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

Nieuwe uitbater

Natuurmonumenten streeft naar een eigentijdse, laagdrempelige horecafunctie die recht doet aan het behoud van de unieke kwaliteiten van de locatie. Hiervoor dienen de sterk verouderde installaties in het jachtslot vervangen en/of aangepast te worden aan de eisen van deze tijd. Het gedeelte van de oude kapel is geschikt als horecaruimte. De rest van het jachtslot komt voor andere bestemmingen beschikbaar, zoals trouwen, vergaderen of huiskamerconcerten. De beleefbaarheid van het jachtslot verbetert, hetgeen meteen bijdraagt aan de instandhouding van het landgoed. Tijdens de restauratie zal Natuurmonumenten op zoek gaan naar een nieuwe definitieve uitbater voor het jachtslot.

Openstelling kassen en tuinen

De kassen en de tuinen zijn vanaf nu ook het hele jaar geopend. Op zondagmiddagen zal er ook een vrijwillig boswachter van Natuurmonumenten aanwezig zijn om de bezoeker van uitleg te voorzien.

Bron/Tekst: Natuurmonumenten


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen