Thema-avond over voormalige kippenfarm in Groesbeek

GROESBEEK – Op dinsdag 29 mei is er in het gemeentehuis in Groesbeek een informatiebijeenkomst over de voormalige kippenfarm aan de Dennenkamp 1B in Groesbeek.


De locatie aan de Dennenkamp in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Die begint om 20:00 uur.

Geen melkfabriek of bouwplaats

Het was de bedoeling dat er op aan de Dennenkamp 1B een melkfabriek zou komen. De raad ging echter niet akkoord met het plan zoals dat voorlag. Het college van burgemeester en wethouders is vervolgens gaan onderzoeken of het mogelijk is om het om te toveren tot bouwlocatie voor carnavalsverenigingen. Dat was financieel echter niet te verantwoorden.

Weer kippen

En nu? Dutch Dairy Genetics heeft het voormalig pluimveebedrijf in 2016 voor 1,2 miljoen euro gekocht en wilde er dus een melkfabriek van maken. Volgens de voorstanders beter dan de kippenfarm die er voorheen zat, goed voor de werkgelegenheid en minder belastend voor de omgeving. De raad zei uiteindelijk “nee” en DDG wil terugvallen op de bestaande rechten. Dan zouden er dus weer meer dan 200.000 kippen in het gebouw komen.

Nog geen inspraak op 29 mei

Het college heeft een aantal andere ideeën bekeken, waarover de raad 29 mei in de openbare bijeenkomst wordt geïnformeerd. Inspreken voorafgaand of tijdens de bijeenkomst is niet mogelijk omdat de raad de vrijheid moet hebben om vrijelijk van gedachten te wisselen over ideeën. Besluiten volgen er ook niet.

Vervolgstappen

Naar aanleiding van deze avond wordt gekeken of er een raadsvoorstel met verschillende varianten wordt opgesteld en voorgelegd. Dat voorstel wordt dan op 21 juni (carrouselvergadering) en 5 juli (raadsvergadering) behandeld. Vanzelfsprekend is inspreken op die data wel gewoon mogelijk.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen