Telefonische dienstverlening van de gemeente verbeterd

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft de afgelopen periode haar telefonische dienstverlening laten onderzoeken.

Vorig jaar een 4,6

De gemiddelde score uit dit onderzoek is een 6,2. Dit is een verbetering ten opzichte van 2017. Toen scoorde de gemeente bij hetzelfde onderzoek nog een onvoldoende namelijk een 4,6.

Niet tevreden

Hoewel de score omhoog is gegaan, is de gemeente nog niet tevreden over het nieuwe cijfer. De gemeente Berg en Dal vindt een snelle, adequate en klantgerichte dienstverlening naar inwoners erg belangrijk. Goede telefonische bereikbaarheid is daar een onderdeel van. De gemeente blijft daarom inzetten op het verbeteren van de telefonische bereikbaarheid.

Positieve score

Het onderzoek laat positieve resultaten zien. De bereikbaarheid van het KCC (Klant Contact Centrum) en het Sociaal Team Telefonie is bijvoorbeeld 100%. Daarbij wordt 88% van de telefoongesprekken binnen gemiddeld 22 seconden opgenomen. In 2017 was dit nog 56%, binnen gemiddeld 50 seconden.

Ruimte voor verbetering

Maar er is ook veel ruimte voor verbetering. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 34% van de inwoners een tweede keer moet bellen om contact te krijgen met een medewerker van de gemeente. Dit aantal moet omlaag.

Onafhankelijk onderzoek

Het onderzoek naar de telefonische dienstverlening is uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. De bereikbaarheid van alle afdelingen is onderzocht. Er is onder meer gekeken naar de doorverbind- en wachttijden, bereikbaarheid per afdeling en wijze van verwerken van een vraag.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen