Succesvol judotoernooi in Groesbeek

GROESBEEK – Het jaarlijkse Judotoernooi Groesbeek van Judovereniging Groesbeek en Judoschool Theunissen van afgelopen zondag 28 januari in Sporthal Heuvelland is weer een prima evenement geworden.

511 inschrijvingen

Aan het toernooi hadden 511 kinderen uit heel het land zich ingeschreven. Het toernooi was speciaal georganiseerd voor beginnende en recreatieve judoka’s, een zogenaamde breedtesport judotoernooi. Per leeftijdscategorie en gewicht konden judoclubs hun judoka’s in twee categorieën inschrijven. Categorie 1 voor recreatieve judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring en categorie 2 recreatieve judoka’s met redelijk veel wedstrijdervaring.

Verschillen

De verschillen waren overduidelijk. Aan de ene kant zag je mooie, technische wedstrijden: judoka’s die allerlei technieken uitprobeerden om hun tegenstander te vloeren of in een houtgreep te krijgen. Omdat hun tegenstander ook op niveau waren, moesten zij flink aan de bak en was winnen geen vanzelfsprekendheid. Aan de andere kant zag je judoka’s die een beetje weifelend tegenover elkaar stonden en af en toe een worp probeerden in te zetten. Soms lukte dat, vaak ook niet.

Alles op alles

Wat beide groepen gemeen hadden was dat ze alles deden wat in hun vermogen lag om te winnen. Dit maakte het toernooi voor beide niveaugroepen de moeite waard en zeker ook voor de toeschouwers. Daarnaast waren er vele prijzen te verdienen, omdat er in kleine poules gejudood werd, in totaal 105. Als aandenken kreeg iedere judoka nog judoposter als herinnering mee.

Structuur toernooiPrijzen

Groesbeek sleepte veel prijzen in de wacht in totaal 27 keer :7 x een eerste plaats, 16x een tweede plaats en 4x een derde plaats. Hieronder de lijst met judoka’s van Judovereniging Groesbeek en Judoschool Theunissen, die met 55 deelnemers meededen aan het toernooi.

Eerste prijs
Niveau 1: Maddox Latta, Beer van Breukelen;
Niveau 2: Issy Mansouri, Bas Folker, Jaivey Janssen, Yasna Ahmad, Yeliz Basar, Ahmad Saeed, Martijn Gerrits.

Tweede prijs
Niveau 1: Mika Verbekt, Besir Dursun, Romeijn Muskee;
Niveau 2: Mart van Kerkhof, Wouter van Ophuizen, Luc Haringhuizen, Brendan Lisapaly, Jelleke Looman, Jordi Benningshof, Finn Rieken, Regi Floris, Ruben Harms.

Derde prijs
Niveau 1: Thorre van Aarle, Isaac Schenk;
Niveau 2: Janique Huijs, Joost Fleuren, Kuba Schut, Nando Hofman.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen