Spring eens in het Groesbeekse Avonturenbos

GROESBEEK – Op woensdag 18 april 2018 organiseren studenten Sportkunde van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in het Avonturenbos Stekkenberg (Groesbeek) van 10:00 uur tot 11:30 een actieve natuurbelevenis voor leerlingen van basisschool Titus Brandsma uit Berg en Dal.


Studenten van de HAN zijn bezig met de aanleg van een verspringbak.

Met deze activiteit wordt de door de studenten nieuw aangelegde verspringbak in het Avonturenbos op sportieve wijze in gebruik genomen.

Samenwerking

De aanleg van de verspringbak in het Avonturenbos Stekkenberg door tweedejaars studenten Sportkunde van de HAN is het gevolg van een langdurige samenwerking tussen deze twee organisaties. Vanuit de onderwijsmodule ‘Bewegen in de openbare ruimte en de natuur’ bezoeken de Nijmeegse studenten al vijf jaar het uitdagende speelbos op de Stekkenberg.

Groesbeekse gastvrijheid

Volgens begeleidend docent Wilfried Deelen “werd het tijd om de Groesbeekse gastvrijheid te waarderen door eens ‘iets’ achter te laten”. En naar het idee van de studenten en met instemming van Boswachter Henk van het Avonturenbos is dat ‘iets’ een verspringbak geworden. Leerlingen van groep 5/6 van de Titus Brandsmaschool uit Berg en Dal openen de verspringbak door deel te nemen aan een sportieve belevenis die Sportkunde studenten hebben bedacht. Tijdens deze belevenis lopen er vreemde dieren in het bos die de kinderen helpen een schatkaart te vinden.

Kinderen steeds minder in de natuur

Kinderen komen steeds minder in de natuur. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) speelt minder dan 10% van de Nederlandse kinderen regelmatig in de natuur. Bij Sportkunde vinden ze dat volgens Deelen een negatieve ontwikkeling. Spelen in de natuur leert kinderen immers om te gaan met risico’s, stimuleert de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling en het brengt ze in contact met de natuur.

Nederland in beweging

Nijmeegse studenten Sportkunde die leren hoe ze Nederland in beweging kunnen krijgen, leren ook dat ze daarvoor de openbare ruimte en de natuur kunnen gebruiken. Vandaar dat de studenten jaarlijks het Avonturenbos in Groesbeek bezoeken. Dat is een prachtige en uitdagende natuurlijke speelomgeving waar kinderen zichzelf en de natuur kunnen ontdekken.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen