[Update] Spelers lijken klaar met failliet Achilles ’29, zijn “belazerd”

GROESBEEK – De spelers van het eerste elftal van Achilles ’29 hebben weinig zin om nog voor de club te spelen.


Archieffoto (2011) DeGroesbeek.nl.

Dit blijkt uit een rondgang van De Gelderlander onder de spelers van de selectie.

BV failliet

De proftak van Achilles ’29 werd deze week door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van de Belastingdienst, omdat Achilles ’29 veel belastingschuld heeft. De fiscus trok daarom aan de noodrem. Het bestuur van Achilles ’29 overweegt om in beroep te gaan en is nog in overleg met de KNVB over de hele situatie.

Wedstrijd tegen FC Lienden

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 13 januari. Dan volgt de uitwedstrijd tegen FC Lienden, maar het is nog maar de vraag wie van de Heikantbewoners er iets voor voelt die wedstrijd te spelen. Marijn de Kler zegt tegenover De Gelderlander dat de meeste jongens niet meer willen spelen. Mart Raterink laat op zijn beurt weten dat men zich aan het lijntje gehouden voelt. Voor Boy van de Beek is de maat vol. De spelers hebben nog bijna drie maanden aan salaris tegoed.

Juridisch gevecht

Het was al wel langer bekend dat spelers al aan het rond kijken zijn naar een ander team. En daags na het faillissement is dat niet anders: belangstelling is er voldoende. In hoeverre zij ook zomaar over kunnen stappen is nog maar de vraag. Dat moet juridisch nog onderzocht worden, waardoor er voor de spelers veel onduidelijkheid is. Een curator, Coen Houtman, is ingesteld om de zaak in goede banen te leiden.

Update 05-01-2018, 11:00 uur
VVCS-directeur Louis Everard haalt tegenover Voetbal International (VI) hard uit naar het wanbeleid bij Achilles ’29. Hij wijst naar de familie Derks. “Spelers zijn voorgelogen (…) Als je het hebt over wanbeleid, dan zie je daar het schoolvoorbeeld. De voetballers van Achilles zijn belazerd. De curator zou eens moeten kijken wat daar allemaal is gepasseerd. Spelers zijn aan het lijntje gehouden. Er werd zelfs geschermd met een Braziliaanse lening.”.

De spelersvakbond zit vandaag met de curator om de tafel.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen