Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2018

GROESBEEK – Op 10 mei 2018 heeft de tiende editie van het smartlappenfestival “Tranendal tussen de Heuvels” plaats.


Het comite bestaande uit Marielle Poelen, Gerard Rikken, Ellen Jetten en Ria Wijers.

Het festival wordt traditiegetrouw op Hemelsvaartsdag georganiseerd.

Bloed, zweet en tranen

Het comité bestaande uit Ria Wijers, Ellen Jetten, Gerard Rikken en Marielle Poelen heeft er samen met Ochaarm de schouders er weer onder gezet. “Het heeft af en toe bloed zweet en tranen gekost, maar er staat jullie een mooie dag te wachten”, aldus de organisatie.

20 koren en muziekgezelschappen

Tijdens Tranendal tussen de Heuvels kunt u gaan genieten van 20 koren en muziekgezelschappen, afkomstig uit geheel Nederland. Van Etten-Leur tot Amersfoort, van De Zilk tot Macharen. Bezoekers van dit evenement komen van heinde en verre.

Start om 12:00 uur

Het smartlappenfestival start om 12:00 uur op het Marktplein. Smartlappenkoor Ochaarm, onder leiding van Poelen, toetsenist Hemmie Hermsen en twee accordeonisten Tinie en Marian zullen het startsein geven. Daarna nemen alle koren hun plaatsen in bij de diverse cafés, restaurants, cafetaria en andere eetgelegenheden in het dorp. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de roze ballonnen.

Avondvullend programma

Rond de klok van 17:00 uur verzamelen alle koren zich weer op het Marktplein, waar Ochaarm weer hun smartlappen ten gehore brengen. In verband met het tienjarig bestaan zal het programma op het Marktplein zich voortzetten. De gebroeders Martijn en Dirk  Schmiermann van het welbekende nummer “Weer terug in Groesbeek” en de meer dan 25 jaar bestaande “Thuisband” uit Nijmegen zullen u een middag en avondvullend programma laten genieten. Het repertoire van de Thuisband bestaat uit nederpop van De Dijk tot Doe Maar, van Marco Borsato en van het Kleine Orkest tot het Goede Doel.

Smartlepkes

Het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er weer fleurige ‘Smartlepkes’ verkocht, die gemaakt zijn door de leden van Ochaarm. Mis dit collectors item niet! Je maakt er jezelf en de dag nog fleuriger door. De flyers zijn overal in het dorp te verkrijgen. ​We gaan er ook nu weer een sfeervolle en gezellige dag van maken en hopen u te mogen verwelkomen op dit jaarlijks evenement.

Braderie en afsluiting Dorpsstraat

Op Hemelvaartsdag is er naast het smartlappenfestival ook nog een Zuidmolenbraderie. De Dorpsstraat zal in zijn geheel zijn afgesloten. Dit hebben burgemeester en wethouders onlangs besloten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen