Sinan Can (In het spoor van IS) in “Dorpsplein”

NIJMEGEN/GROESBEEK – Nijmegenaar Sinan Can is zondag 7 januari te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein.


Sinan Can. Foto: Wikipedia.

In het spoor van IS

Hij is programmamaker en heeft al prachtige tv-documentaires op zijn naam staan. Laatst nog de twee-delige documentaire “In het spoor van IS” op 11 en 18 december op NPO-2. Nog steeds terug te zien. De recensies waren zeer positief. Een indrukwekkende documentaire over de opkomst en neergang van IS in Irak en Syrië. Waarbij hij gevaar, risico en emotie niet uit de weg ging. Onlangs zat hij hiervoor bij Jinek.

Uitgezet: Xhafa uit Groesbeek

In 2013 maakte hij de serie “Uitgezet”. Ex-leerling Arbesa Xhafa van basisschool ’t Vossenhol in Groesbeek werd april 2012 met het gezin uitgezet. Met haar (nog steeds) Groesbeekse vriendin Vera de Vos nam zij deel aan de documentaire van Can.

Totstandkoming docu’s

Presentator John Peters praat met zijn gast over de totstandkoming van die documentaires; zijn ervaring in die gevaarlijke landen. Maar ook over zijn geestdrift dit allemaal te doen. Ook een terugblik op Groesbeek en hoe het nu met die familie gaat. En zijn toekomstige documentaires.

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur en daarna nog vier weken via uitzending gemist van de omroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen