School’s Cool zoekt vrijwillige mentoren voor 7 kinderen

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanuit welzijnsorganisatie Forte Welzijn wordt het project School’s Cool georganiseerd.

De organisatie is op zoek naar vrijwillige mentoren voor 7 kinderen (12-14 jaar) die wonen in Groesbeek, Beek en Millingen.

Wekelijks bezoek

Als mentor bezoek je wekelijks je mentorkind thuis, zo’n 1,5 uur. Naast aandacht voor schoolse zaken staat voorop dat het met het kind goed gaat. Dankzij individuele coaching is er meer kans op betere leerresultaten, overgaan naar het volgende leerjaar en voorkomen dat zij vroegtijdig school verlaten.

7 kinderen

Op dit moment zijn er 7 kinderen die heel graag een mentor willen hebben bij de start van komend schooljaar. De meeste van hen starten voor het eerst in de brugklas en deze grote verandering is voor hen erg spannend.

Wegwijs

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? En spreekt het begeleiden van een kind je aan? Dan is mentor worden misschien wel iets voor jou. Zo kun je je kennis en vaardigheden inzetten om een kind wegwijs te maken en op weg te helpen in het voortgezet onderwijs. Inhoudelijke vakkennis is niet nodig, het is geen bijles. Als je er maar plezier in hebt om met kinderen om te gaan! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn belangrijke eigenschappen.

Spreekt mentor worden je aan?

Dan nodigt Forte Welzijn je graag uit om een keer te komen praten over dit zinvolle en uitdagende werk. Wellicht dat je je dan meteen wilt aanmelden! Neem contact op met de coördinator School’s Cool: Anne de Jong. 0653817109 of www.schoolscool.nl/bergendal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen