Schaatsen in Buurtpark het Groeske gaat niet door

GROESBEEK – Het leek een droom die in vervulling zou gaan.. Maar helaas: het schaatsen in het Buurtpark het Groeske bij de Adelbrecht-Windekindschool gaat niet door.


Schaatsen op ’t Groeske gaat niet lukken deze keer. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voorlopig dus geen historisch moment in het buurtpark, waar 50 jaar geleden voor het laatst werd geschaatst.

Kwelwater

‘Het is te gevaarlijk omdat het kwelwater, +4 graden, van de Groes-beek onder het ijs blijft stromen. Het tegenhouden van dit kwelwater is nu nog niet mogelijk omdat er geen tijdelijke overstort naar het riool aanwezig is. Nu tegenhouden zou een probleem kunnen veroorzaken in de kelders van de omwonenden door het stijgen van het bronwater’, weet Piet Spanjers.

Volgende keer beter…

Dank aan initiatiefnemer Lin Giebels en de vele mensen die op de achtergrond hebben meegeholpen om het schaatsen mogelijk te maken en allen die het enthousiasme in de buurt flink hebben aangewakkerd. Op naar een volgende keer! Gelukkig zijn er nog wel wat oude beelden van schaatswedstrijden in ’t Vilje, zie hieronder.

Waar wel schaatsen?

Overigens kan er wel geschaatst worden bij Groesbeekse Boys. In Berg en Dal verwachten ze donderdagochtend bij het Hamersveld de ijsbaan alsnog klaar te hebben. Datzelfde geldt voor Millingen aan de Rijn, waar eerder deze week in ieder geval al gebruik is gemaakt van de ijsbaan op het Oranjeplein.


Beelden van schaatswedstrijden in 1958. Beelden: Filmarchief Groesbeek

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen