Samenwerking Basisschool Op de Heuvel, Kindercentrum en bieb

GROESBEEK – Basisschool Op de Heuvel en Kindercentrum Domino werken vanaf nu intensief samen met Bibliotheek Gelderland Zuid.


Wethouder Erik Weijers opende de Bibliotheek op School. Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Rijke leescultuur

Woensdag opende wethouder Eric Weijers op basisschool Op de Heuvel de eerste ‘Bibliotheek op school’ (Bos) van Bibliotheek Gelderland Zuid in Groesbeek. Samen werken kindercentrum, school en bieb aan een rijke leescultuur, op school én thuis.

De Verdiepbieb

Tijdens de opening werd de naam van de schoolbibliotheek onthuld: ‘De verdiepbieb’, bedacht door kinderen van Unit 4. Basisschool Op de Heuvel en Kindercentrum Domino zijn blij met deze bibliotheek voor 0-12 jaar. Directeur van Op de Heuvel Lobke Cillessen: “Zoals de nieuwe naam al verklapt biedt de bibliotheek mogelijkheden tot verdieping voor de kinderen. Met een Bos wordt er een taalrijke omgeving gecreëerd. Hiermee wordt extra ingezet op een goede ontwikkeling van taalvaardigheid van de kinderen.”

Collectie up-to-date

Annemieke Nillessen van Kindercentrum Domino: “Ontdekken, kijken, begrijpen en voelen maakt een boekje al op zeer jonge leeftijd spannend. Dankzij de Bibliotheek Gelderland Zuid houden we de collectie up to date en fris. Als kindercentrum streven we ernaar dat van kleins af aan een bewuste basis wordt gelegd voor het plezier in lezen”.

Bibliotheek op School

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. Met een wisselende, aangepaste boekencollectie, leesbevorderingsactiviteiten en aandacht voor mediawijsheid op scholen, werkt de bibliotheek samen met de school en kinderopvang aan het vergroten van leesplezier en mediawijsheid bij leerlingen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft deze samenwerking inmiddels met ruim 40 scholen in haar werkgebied.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen