[Foto’s] Ruime nederlaag Achilles ’29, doelman Kornelis scoort voor De Treffers

GROESBEEK – Op Tweede Paasdag kwamen De Treffers en Achilles ’29 opnieuw in actie.

Niels Kornelis heeft zojuist de 1-1 binnen gekopt. Foto en rechten: Jan Peters.

Beide Groesbeekse ploegen speelden thuis. De Treffers nam het op tegen Kozakken Boys en een paar honderd meter verderop speelde Achilles ’29 tegen ASV De Dijk.

Achilles ’29 0-5 ASV De Dijk

Achilles ’29 nam het voor de tweede keer in dit Paasweekend op tegen een directe degradatieconcurrent. Zaterdag werd er met 4-0 verloren van TEC, maandag was er een kans om in te lopen op De Dijk. Ook deze tegenstander bleek te sterk voor de Groesbeekse equipe: 0-5. Geen feestelijk weekend dus voor de mannen van trainer Arno Arts.

De thuisploeg begon goed aan het duel en kreeg na vijf minuten de eerste kans. Bart Schiks zag zijn inzet gekeerd worden door De Dijk-doelman Roy Pistoor. Hoewel de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, had de uitploeg gaandeweg de eerste helft meer balbezit en de betere mogelijkheden. Het leidde vlak voor rust tot een doelpunt van Harry Zwarthoed uit een vrije trap: 0-1.

Zwarthoed zorgde in de tweede helft voor de beslissing in de wedstrijd. Hij kon na iets meer dan één uur spelen vrij de 0-2 aantekenen en enkele minuten later werd het dankzij hem 0-3. Tim Ruder strooide nog wat extra zout in de Groesbeekse wonden. Een kwartier voor tijd zorgde hij voor een 0-4 stand. Met de drie doelpunten binnen 17 minuten nam De Dijk geen genoegen. Het slotakkoord was voor Raymond Baten: 0-5.

Voor Achilles ’29 betekende het de 14e nederlaag op rij. Om degradatie te voorkomen moeten er de laatste acht wedstrijden minstens 14 punten gepakt worden.

De Treffers 1-1 Kozakken Boys

De nummer 14 van de Tweede Divisie, De Treffers, moest aantreden tegen de nummer 2 in de competitie. Kozakken Boys kon maandag het gat met koploper Katwijk verkleinen naar zes punten. In Groesbeek moest er dan wel gewonnen worden tegen een ploeg die nog niet zeker is van lijfsbehoud.

Kozakken Boys was in de eerste helft de bovenliggende partij, terwijl de tegenstander het vooral moest hebben van de tegenstoot. Na een halfuur spelen leken de gasten op voorsprong te komen, maar een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later was het alsnog raak. De Treffers-doelman Niels Kornelis keerde aanvankelijk een inzet van Pires Tavares, maar de rebound was een prooi voor Sanny Monteiro.

Na rust liet De Treffers zich wat meer zien. Het gevaar kwam van Cedric Badjeck, maar de aanvaller kon zijn team niet op gelijke hoogte brengen. Door het kleine verschil bleef het spannend op sportpark Zuid. De Treffers ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en voerde de druk op. Boy van de Beek had in de 88e minuut de 1-1 op zijn schoen, maar Kozakken Boys-doelman Richard Arends was alert en redde knap. Het werd uiteindelijk nog gelijk. Doelman Kornelis deed wat BVC ’12-doelman Alex Joosten vorige week deed en kopte diep in blessuretijd de gelijkmaker binnen.

Door het gelijkspel van De Treffers en de overwinning van De Dijk op Achilles ’29 is het verschil tussen De Treffers en de nummer één-na-laatst drie punten. De mannen van Zuid hebben één duel minder gespeeld.