GROESBEEK – De stichting ROAd4energy heeft besloten om te stoppen met de organisatie van het mountainbike-evenement “Groesbeeks Gruwelijkste”.
Groesbeeks Gruwelijkste 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.
De organisatie is overgedragen aan een andere stichting: Energy4All. Dit heeft het bestuur zijn vrijwilligers maandagavond laten weten.
Het ontstaan van Groesbeeks Gruwelijkste
Groesbeeks Gruwelijkste is de laatste jaren in met name de ATB-wereld uitgegroeid tot een begrip. Het evenement is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor een medicijn tegen energiestofwisselingziekten. Daartoe is de stichting Road4Energy opgezet. Middels het evenement “Groesbeeks Gruwelijkste”, met 150 vrijwilligers, kan de stichting geld doneren aan het goede doel. Aanjagers waren ouders en vrienden van Robbe Alsemgeest. De jongen overleed in 2011 op 3-jarige leeftijd aan een energiestofwisselingziekte (syndroom van Leigh).
Populariteit geen drijfveer
In de afgelopen zes jaar is er bijna € 400.000,- opgehaald. De editie van 2017 was goed voor € 86.000,-. Dat was buiten de jubileumeditie van 2016 om, waarbij ook wat side-events waren, het hoogst behaalde bedrag sinds het ontstaan van Groesbeeks Gruwelijkste. “De immense populariteit van onze tocht is nooit onze belangrijkste drijfveer geweest. Ons doel verloren wij nooit uit het oog: het genereren van zoveel mogelijk financiële middelen om de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten te ondersteunen”, aldus de initiatiefnemers.
Organisatie Groesbeeks Gruwelijkste vergt veel
“De organisatie van zo’n groots event kent ook een keerzijde. Het vraagt niet alleen rond de datum van Groesbeeks Gruwelijkste, maar ook door het jaar heen, erg veel van ons. Na veelvuldig overleg en na zorgvuldige afwegingen kiezen wij vanaf nu een andere route”. Het bestuur is op zoek gegaan naar een nieuwe partij en dat is gelukt. Stichting Energy4All gaat de uitdaging aan. Het mooie is dat ook die stichting zich inzet tegen energiestofwisselingziekten. “Passender kon de nieuwe organisator wat ons betreft niet zijn”, aldus het bestuur.
Langs de zijlijn verder
Men zal de taken de komende tijd over gaan dragen en op 16 september 2018 zelf ook gewoon aanwezig zijn bij de zevende Groesbeeks Gruwelijkste. Sommigen zijn die dag vrijwilliger, anderen gaan zelf de fiets op. “Wij nemen dus geen afscheid van Groesbeeks Gruwelijkste, maar gaan ‘langs de zijlijn’ verder”.
Groesbeeks Gruwelijkste heeft een positief effect op Groesbeek. Dat bleek eerder al uit een HAN-onderzoek naar de economische en toeristische impact van het evenement.
Bron: DeGroesbeek.nl
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]