Renteloze lening voor Energierijck

GEMEENTE BERG EN DAL – De onlangs opgerichte energiecoöperatie “Energierijck” krijgt een renteloze lening van € 10.000,-.

Burgemeester en wethouders in Berg en Dal zijn daarmee akkoord gegaan.

Panelen op andermans dak

Inwoners die willen investeren in zonnepanelen, maar er om welke reden dan ook geen op hun eigen dak kunnen leggen, hebben via Energierijck de mogelijkheid om zonnepanelen op daken van derden te leggen. De coöperatie heeft op dit moment 80 leden, die ruim 800 panelen op andermans dak willen leggen. “Grotendeels op daken die in eigendom zijn van onze gemeente. Onder andere de korte vleugel van het gemeentehuis en op de gemeentewerf”, weet het college in Berg en Dal.

Te weinig budget

De voorbereidingen hiervan kosten Energierijck teveel geld. Het gaat onder andere om notariskosten en kosten voor bouwkundige onderzoeken. Er is te weinig budget beschikbaar. Daarom is er gevraagd om een renteloze lening van € 10.000,-, zodat de kosten gedekt worden. Vanaf de zomer kan de coöperatie gaan aflossen, omdat er dan geld binnen komt via leden en energieopbrengsten.

Wethouder Erik Weijers nam niet deel aan de besluitvorming binnen het college. Dat komt vanwege zijn lidmaatschap bij de coöperatie.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.