Record voor Jan Linders Fonds in Groesbeek

GROESBEEK – Nog niet eerder heeft Jan Linders-manager Bibi Rutten mee mogen maken dat een buurt in Groesbeek in één jaar tijd zoveel acties heeft georganiseerd in het kader van het Jan Linders Fonds.

Buurtpark ’t Groeske en Park Mariendaal

Ieder jaar kiest het personeel van Jan Linders een goed doel. In 2017 waren dat Buurtpark het Groeske en park Mariendaal. Deze twee parken liggen in het centrum van Groesbeek. Dat goede doel mag een heel jaar lang activiteiten ondernemen. De opbrengst van die activiteiten wordt door het Jan Linders Fonds verdubbeld.

Bijna € 11.500,-

De goede samenwerking en de vele, zeer verschillende, activiteiten die de buurt in 2017 ondernam hadden een fantastisch resultaat. Op de cheque prijkt het bedrag  van maar liefst € 11.383,-.

Activiteiten

Het jaar stond bol met leuke activiteiten in en om de parken en in de winkel van Jan Linders. Twee maal een grote plantenverkoop, een paasactie, de nationale dag van het park gevierd met een picknick en livemuziek, een grote buurtmarkt met allerlei zelfgemaakte  tuin- en parkproducten en twee keer een clinic op de Golfbaan.

Concerten en evenementen voor kinderen

Buurtconcerten door Fanfare Jubilate Deo, het koor Trente Plus en de Ierse band Bard & Compagny zorgden voor luistergenot. Voor de kinderen waren de avontuurlijke Bikkelrun in het park, de natte kermis in het zwembad en het uithollen van pompoenen voor Halloween waarbij ‘s avonds griezelverhalen in het park werden verteld, allemaal een groot succes. Het jaar werd afgesloten met een verkoop op de tweedaagse kerstmarkt in park Mariëndaal en met twee dagen in de winkel waar het Rad van Fortuin de laatste ronde draaide voor het goede doel.

Samenwerking verbindt de buurt

Alle activiteiten draaiden om buurtbewoners; ze werkten aan de organisatie, leverden allerlei hand- en spandiensten, zetten koffie en thee en bakten zoete en hartige taarten en wafels. Iedereen, jong en oud, heeft een steentje bijgedragen . Na het buffet in december, aangeboden door de Gasterij, ging iedereen die had meegewerkt tevreden naar huis. Samenwerken verbindt.

Wat te doen met het geld?

Op de vrijwilligersavond van 20 februari gaat de buurt samen bekijken wat ze met het ‘verdiende’ geld gaat doen. Een deel wordt besteed aan onderhoud en verbetering van het park, een ander deel gaat naar nieuwe activiteiten. Er gaan stemmen op om van sommige activiteiten een traditie te maken. We hopen samen nog veel te genieten van de parken en alles wat daarin plaatsvindt.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen