Raadsvergadering: benoeming nieuwe wethouders

GROESBEEK – Tijdens de komende raadsvergadering op 17 mei wordt de gemeenteraad van Berg en Dal gevraagd akkoord te gaan met de benoeming van vier wethouders.


De vier beoogde wethouders. Van links naar rechts: Sylvia Fleuren, Irma van de Scheur, Nelson Verheul en Annelies Visser. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zijn Sylvia Fleuren (CDA), Annelies Visser (Polderbreed), Irma van de Scheur (GVP) en Nelson Verheul (GroenLinks). Laatstgenoemde komt “van buitenaf”, woont in Nijmegen en krijgt één jaar ontheffing van de vereiste om in deze gemeente te wonen.

Coalitieakkoord

De partijen CDA, Polderbreed, Groesbeekse Volkspartij en GroenLinks vormen de nieuwe coalitie in de gemeente Berg en Dal. Het coalitieakkoord wordt donderdag ook gelijk besproken. Voor meer informatie over dat akkoord verwijzen wij u naar deze link.

€ 40.000,- meer

Het nieuwe college komt uit op 3.8 FTE. Visser en Van de Scheur hebben 0.9 FTE, de rest 1.0 FTE. Het totaal aantal FTE is 0.4 meer dan het vorige college, wat neerkomt op zo`n € 40.000,- extra op jaarbasis. Deze hogere tijdsbestedingsnorm, zoals het wordt genoemd, komt omdat in de afgelopen periode herhaaldelijk bleek dat een lokaal en regionaal actief wethouder snel veel meer uren maakt dan 36 uur in de week. “Door de hogere tijdsbestedingsnorm toe te passen komen werk en betaling meer met elkaar in evenwicht”, is de uitleg. Het wettelijk maximum voor Berg en Dal is 5.5 FTE.

“Nieuwe” raadsleden door benoeming wethouders

De geloofsbrieven zijn onderzocht en in orde. De kandidaat-wethouders voldoen aan de vereisten uit de Gemeentewet. Nadat alle wethouders zijn benoemd worden, juist vanwege die benoemingen, nog enkele raadsleden toegelaten. Dat zijn Wilm Janssen (CDA) en Hennie Eikholt (GVP). Tot slot worden ook nog 26 carrouselleden benoemd.

De raadsvergadering is donderdag, indien de techniek het toelaat, live op deze site te volgen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen