PvdA wil nieuwe stand van zaken brandveiligheid zorginstellingen

GEMEENTE BERG EN DAL – PvdA Berg en Dal wil weten hoe het op dit moment zit met de brandveiligheid van zorginstellingen.


Foto: Paul Maissan.

De partij heeft hier de laatste jaren al vaker vragen over gesteld en verzoekt het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal om een update hierover.

Gebreken

Er zijn in de periode 2015-2017 gebreken geconstateerd bij zorginstellingen. Dat werd duidelijk nadat PvdA Berg en Dal daar toentertijd raadsvragen over stelde. Fractievoorzitter Lesley Albers wil weten hoeveel dossiers er nog in behandeling zijn en wat het algemene beeld daarbij is.

Zijn we up-to-date?

Ook wil Albers weten wat het college heeft gedaan om de brandveiligheid in gebouwen zoals scholen, kinderdagverblijven en bijvoorbeeld hotels te verbeteren. “Zijn we ook bij deze bouwwerken weer up-to-date? Zo niet, waarom niet?”, is de vraag aan B&W. Tot slot wordt er gevraagd naar gedoogsituaties, als die er zijn, en het afwijken van adviezen gegeven door provincie en brandweer. Als hier sprake van is, wil Albers weten in welke gevallen dat is, en waarom.

Het college zal binnen 30 dagen met een reactie komen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.