[Update] Problemen bij dierenweide Groesbeek na regenval

GROESBEEK – Bij de vernieuwde dierenweide aan de Kerkstraat in Groesbeek lijken problemen te ontstaan na regenbuien.


Dierenweide na regenbuien. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Naast de gerealiseerde vijver ligt er veel water en is er sprake van modder in de weide.

Vast in de modder

Dat laatste zorgt er voor dat er beesten vast kunnen komen in de modder. Weekblad Het Gemeentenieuws meldt dat dit onlangs nog een pony is overkomen. Het beest kwam op eigen kracht los, maar omwonenden maken zich zorgen om de situatie.

Opgeknapt

De dierenweide is in de zomer van vorig jaar opgeknapt. In en rond de weide was sprake van achterstallig onderhoud. De dierenverblijven waren aan vervanging toe, de vijver was buiten zijn oevers getreden en het gras nog sporadisch aanwezig. De weide kreeg bij de heropening de naam ’t Venneke, vernoemd naar de familie Van de Ven. Zij beheert de weide al 45 jaar.

Update 03-01-2018, 23:00 uur:
De gemeente Berg en Dal laat weten dat grote hoeveelheden neerslag nauwelijks te verwerken zijn voor de grond, maar er wordt wel gekeken naar een oplossing. “Met de beheerder (Hugo van de Ven) gaan we in gesprek over wat we kunnen doen om de wateroverlast terug te dringen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

[nggallery id=920]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.