Praatgroep “Samen Leven” in Groesbeek

GROESBEEK – Sara is ruim 25 jaar geleden uit Somalië gevlucht met haar 5 kinderen en 2 kinderen van haar zus.


De praatgroep komt samen in de buurtmarkt Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Alle 7 heeft zij opgevoed in Nederland.

Verdriet

Het verdriet van haar verloren identiteit en van hetgeen wat ze heeft meegemaakt heeft ze altijd aan de kant moeten zetten voor haar 7 kinderen. Haar kinderen mochten haar verdriet niet zien. Ze moest sterk zijn. Vanuit haar pijn is ze sterk geworden, maar niet zonder te vallen en weer op te staan.

Joop Vogel

De levenslessen die zij heeft geleerd wil ze graag doorgeven aan oudkomers, nieuwkomers en bewoners die vastlopen in hun leven. Daarom start zij in samenwerking met betrokken bewoner Joop Vogel en het opbouwwerk uit Sociaal Team Groesbeek Zuid een praatgroep waar het met name gaat om het gevoel van gekend worden, herkenning ervaren, je gesteund voelen. In de praatgroep gaat het om luisteren, vragen stellen, ervaringen delen, samenwerken en samen leven.

Buurtmarkt Breedeweg

Iedereen uit Groesbeek is welkom om aan te sluiten bij haar praatgroep. Het vindt elke derde woensdag van de maand van 10:00 uur tot 12:00 uur plaats in de Buurtmarkt in de Breedeweg.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.