Positieve reacties op Jeu de Boules-familietoernooi Germania

GROESBEEK – Het voor het eerst door Germania georganiseerde familietoernooi Jeu de Boules op Sportpark Noord in Groesbeek is een zeer groot succes geworden.

Maar liefst 66 Jeu de Boulers, verdeeld over 11 families, kwamen in actie en het werd een leuk, spannend en buitengewoon gezellig gebeuren.

Drie ondergronden

Er werd gespeeld op drie verschillende ondergronden, namelijk kunstgras, gras en gravel. Hierdoor moesten de spelers zich steeds weer opnieuw aanpassen, want op elk van de drie ondergronden moet anders worden gegooid.

De regels

Iedere familie moest het in totaal opnemen tegen vier andere families zodat er gespeeld werd van omstreeks 12.00 uur tot 16.00 uur. Elke wedstrijd bevatte een enkelspel dat bij winst 2 punten opleverde, een dubbel dat bij winst drie punten betekende en een triplette dat vier punten opbracht bij winst. De vier te spelen wedstrijden konden dus in het beste geval 36 punten opleveren (dan wint het team elke wedstrijd zowel enkel, dubbel als triplette).

Nog nooit gespeeld

Het weer was fantastisch en na elke wedstrijd werd dan ook uitgebreid tijd genomen om de nodige versnaperingen te nemen en de geleverde prestaties na te bespreken. Opvallend was dat bij veel families mensen meededen die dit leuke spel nog nooit hadden beoefend. Deze mensen van mening waren dat het echt leuk is om te doen. Het is dan ook zeker dat veel van deze mensen zich nu vaker op de prachtige banen op Sportpark Noord zullen laten zien, dat werd in ruime mate al aangekondigd.

De winnaars

Uiteindelijk werd tegen vijf uur de prijsuitreiking gedaan en toen bleek dat de beste drie de volgende families waren:
1. De Fan Janssen (de Simmen)
2. De Familie Kamps
3. De familie Bartholomäus

De familie Janssen kreeg de wisseltrofee en een beker voor de eerste plaatsen ook de nummers drie kregen een fraaie beker. De prijzen waren geschonken door: J.E. Dakwerken (Jan Eijkhout).

Revanche

De families die zich niet bij deze beste drie hadden weten te plaatsen, kondigden strijdvaardig aan dat ze bij de volgende editie van dit prachtig verlopen toernooi weer aanwezig zouden zijn en daarvoor minimaal 4 weken in trainingskamp op de koop toe zouden nemen.

Complimenten

Samengevat: Complimenten voor de uitstekende organisatie door de Jeu de Boules-afdeling van Germania. Het toernooi verliep perfect en de positieve respons van de deelnemers was overweldigend. Kortom: Een leuke opsteker die de afdeling gewillig in ontvangst nam. Het familietoernooi Jeu de Boules was een eerste probeersel maar verdient zeker navolging en kan uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend groot evenement.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen