[Video] Politieke vragen om bouwkeet bij kruisbeeld Stekkenberg

GROESBEEK – De bouwkeet en bouwhekken bij het kruisbeeld aan de Stekkenberg in Groesbeek moeten daar weg.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Dat vindt de politieke partij Sociaal Groesbeek, die burgemeester en wethouders in Berg en Dal om opheldering heeft gevraagd.

Eerder al groot bord voor beeld

“Het kruisbeeld is gezichtsbepalend en nu niet meer toegankelijk en het perkje wordt ontsierd. De plek wordt opnieuw oneigenlijk gebruikt”, zeggen Hans Peters en Wiebo Kersten namens de partij. Opnieuw? Jazeker. Een kleine acht jaar geleden was er wat consternatie over het Christusbeeld. Toen stond er vanwege de herstructurering van de wijk Stekkenberg een groot reclamebord pal voor het beeld. CDA Berg en Dal en Sociaal Groesbeek waren woedend, evenals omwonenden. Het bord is toen verplaatst.

Andere plek zoeken

Het college wordt verzocht met de aannemer in gesprek te gaan. Er moet een andere plek gezocht worden en dat zou volgens Sociaal Groesbeek niet zo moeilijk moeten zijn. “Er is immers plaats genoeg naast de toegangsweg naar de voetbalclub (Germania, red.) aldaar”, aldus Kersten en Peters.


Bouwkeet en -hekken bij het kruisbeeld bovenaan de Stekkenberg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.