Polderpop terug naar oude stek in Leuth

LEUTH – Polderpop keert in augustus terug naar de plek waar het muziekfestival bijna 30 jaar geleden begon: het terrein bij De Vriendenkring in Leuth.


De Vriendenkring in Leuth. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op zoek naar iets anders

Twee maanden geleden kreeg de organisatie te horen dat een deel van het festivalterrein op Lieskes Wengs is verkocht en moest op zoek naar een andere locatie. Het plein bij De Vriendenkring heeft als voordeel dat faciliteiten als stroom aanwezig zijn.

Overlast

Polderpop is in de afgelopen decennia vaak aan het rand van het dorp gehouden in verband met geluidsoverlast. Bang voor overlast voor omwonenden is organisator Erik Brugman niet. Hij is van mening dat het geluid door nieuwe technieken tegenwoordig beter te sturen is.

Waar het begon

Met een festivalterrein bij De Vriendenkring keert Polderpop terug naar de plek waar het evenement begin jaren ’90 begon. De eerste editie werd gehouden bij het nabijgelegen jongerencentrum Kakatoe. Polderpop verhuisde daarna regelmatig.

Het festival heeft dit jaar op 11 en 12 augustus plaats.

Artikel met dank aan Streekomroep RN7.

Bron: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.